Vanaf 5 augustus 2021 in de Vitrine tassen en sieraden van Corrie Kuijpers-Kramer.

 

Hoi, mijn naam is Corrie!

Op dit moment ligt de vitrine vol met oorbellen en allerlei kleurrijke mandjes. Dit is het resultaat van een aantal jaren vrolijk hobbyen: oorbellen maken en mandjes haken. Sinds mijn man met pensioen is overwinteren wij in Spanje en daar, zittend in de voortent van onze caravan, kwam ik via Pinterest op het idee om oorbellen te gaan maken.

 

OORBELLEN MAKEN

Het leuke van oorbellen maken is dat je eindeloos kan variëren. De basis van de oorbel: de haakjes en hangertjes bestelde ik via AliExpress. Met de versiering kan je echt alle kanten op. Ik ben altijd fan van: ‘hergebruiken’. Dus in Spanje ging ik naar een lokale markt of een tweedehands winkel en kocht daar een paar kralen kettingen of armbanden. Die knipte ik vervolgens door om de kraaltjes een nieuw leven te geven als oorbellen.

 

 

 

HAKEN MET PLASTIC

Breien en haken heb ik van mijn moeder geleerd. Haken deed je vroeger altijd met haakgaren. Toch kwam ik er via Pinterest achter dat het ook anders kan: met plastic.

Plastic tasjes om precies te zijn. Je kan hier zowel plastic tasjes voor gebruiken die je bij de winkel meekrijgt, of je koopt een rolletje gekleurde plastic pedaalemmerzakken. De plastic zakken knip je vervolgens in even brede stroken en met die stroken ga ik de mandjes haken.

 

 

Mocht je één van mijn oorbellen of gehaakte mandjes willen kopen, kijk even in de vitrine en ik wens je bij deze alvast heel veel plezier met je aankoop.

 

Groetjes

Corrie Kuijpers-Kramer

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment