Olieverfschilderijen

Blandine van Noordt-Grauer is Française en woont sinds 1988 in Nederland. Autodidactisch is zij, met veel gevoel voor stijl en kleur.

Zij schildert met een paletmes, waarmee zij diepte in haar schilderijen krijgt:

“Onverwachte dingen ontstaan op het doek bij het werken met een paletmes. Hiermee werk ik spontaner, vrijer en verrassender. Met dikke verf metsel ik als het ware en speel met de verf.

Ik kies bewust voor olieverf. Ik kan er lang mee werken, droogt niet te snel en daarbij ruikt en voelt het heerlijk”

Vanuit het midden van de duisternis breekt het licht door. Met de werkwijze “de Clair obscur” ontstaat een dynamiek. Ze schildert met streepjes en lange halen, zodanig dat met een verschillende lichtinval het schilderij in beweging lijkt.

“Mijn inspiratie haal ik uit mijn reizen en Bijbelverhalen, maar ook uit het fauvisme en het impressionisme. Daarnaast geven muzikale impressies begeleiding bij het schilderen.”

Het bekendste schilderij van Blandine is “ De Schepping “; dit schilderij  is door de “Raad van  Kerken” aan de TBS Kliniek te Poortugaal geschonken.

Ieder jaar is er weer een aantal nieuwe schilderijen van haar te bewonderen tijdens de jaarlijkse “Kunst-en-Atelierroute” te  Albrandswaard.

Regelmatig krijgt  Blandine opdrachten en is internationaal bekend:

In Nederland, België, Duitsland en Frankrijk heeft zij  eerder geëxposeerd en haar werk in binnen- en buitenland verkocht.

 

E-mail:     info@blandine-art.com

 Website:   www.blandine-art.com

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment