Gerard Bosch heeft na een werkzaam leven zijn passie gevonden in het creëren van beelden in steen.
Na een basiscursus beeldhouwen is hij als autodidact aan het werk gegaan.

In de beginfase werkte hij voornamelijk met zachtere steensoorten, zoals speksteen, albast, serpetijn cobalt en kalamata. In een latere fase heeft hij zich verder ontwikkeld in de hardere steensoorten, zoals marmer, basalt en graniet.

Zijn werkwijze kenmerkt zich door de onbevangenheid waarmee hij de stenen tegenmoet treedt. Voor het uiteindelijk resultaat laat hij zich helemaal leiden door de steen, die hij onder handen heeft, of – zoals hij altijd zegt – “de steen geeft zelf aan, wat ervan gemaakt kan worden”.

Voor het bewerken van de stenen maakt hij gebruik van een breed arsenaal aan gereedschappen en hulpmiddelen. Omdat hij werkt als hobby-beeldhouwer is het voor hem een uitdaging om alleen gebruik te maken van handgereedschappen.

 

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment