Klaashenk toont keramiek wat merendeel vervaardigd is op de draaischijf. Dit is een onderdeel van zijn oeuvre wat ook veel diversiteit kent in handvorm en beelden in natuursteen. De vervaardiging van klei naar keramiek is een sterk ambachtelijk vak vraagt veel ervaring voor het gewenste resultaat. Toch blijft steeds weer het openen van de bakoven een spannend moment omdat er steeds gezocht wordt naar grenzen van vormen en kleur. De kleigroeven geven diverse kleuren klei die na drogen en bakken extreem kunnen veranderen door natuurlijke mineralen die het bevat o.a. ijzer, mangaan,etc.

Dat heeft gevolgen voor de kleuren glazuur die er na het bakken aangebracht worden die op basis van transparant het meest. De ontwikkeling van glazuur vraagt kennis van al die factoren om het juiste effect en resultaat te verkrijgen. Na twee keer oven stoken naar een temperatuur tussen 1000 tot 1200 graden is het werkstuk gerealiseerd.

Deze expositie toont een klein overzicht uit een omvangrijke collectie werk waaronder ook handvormen in forse formaten, zowel figuratief als abstract die hier niet getoond worden. Beschouw deze vitrine expositie als  kennismaking.

Klaashenk Blonk volgde de Academie voor beeldende kunsten in zijn geboorte stad Rotterdam. Exposeert in binnen en buitenland was docent aan de Vrije Academie en Kunstzinnige vorming ToBe, tevens werkend lid van Pictura in zijn woonplaats Dordrecht.

www.kunstenvorm.info

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment