Na haar studie aan de Pedagogische Academie met specialisatie tekenen heeft zij op latere leeftijd de vierjarige dagopleiding tot zelfstandig beeldend kunstenaar gevolgd.

Na vele disciplines geprobeerd te hebben, zoals boetseren, ceramische handvormen en beeldhouwen, koos zij uiteindelijk voor het platte vlak. En ontwikkelde daar haar eigen beeldtaal.

Verbinding en verweving vormen het uitgangspunt van haar werk. Werkstukken en schilderijen over textiel, kant en weefplanten waarin zij materialen zoals draad, kant en oud papier verwerkt, maken dit aanschouwelijk.

Door verweving en door verbindingen aan te gaan wordt iets sterker en vormt een basis. Een patroon is een duidelijk voorbeeld, zoals bij kant. Maar ook kan je dit zien in een border. Sommige planten worden zelfs weefplanten genoemd. En zo vormen aaneengeregen herinneringen het patroon van een leven.

U kunt ook haar website bezoeken: www.ejakunst.jimdo.com

 

2 Reacties

  1. Met namen de 3 kinderen is van een bijzondere lading, mede door het niet realistisch uitwerken van de achtergrond. De afwijkende positie van de drie hoofdjes doorbreekt de traditie van de pose. Het is waarschijnlijk van een foto voorbeeld gekomen uit het verleden en is gelukkig niet in fijn schilderen uitgevoerd, aandoenlijke charmante herinnering aan een vervlogen tijd..

  2. Dank je voor je respons. Het is inderdaad geschilderd nav een oude foto. Ik wilde ermee benadrukken, dat ondanks de duidelijke foto, je nooit alles weet over de mensen afgebeeld ( aaneengeregen herinneringen).

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment