Marianne Goeree-Roth (1958) woont in Nieuwerkerk aan den IJssel. In 2005 volgde zij een cursus bij Vera Maquire, een kunstenaar ter plaatse, en kreeg de smaak van boetseren te pakken waarna zij daar thuis verder mee is gaan experimenteren.

De beelden van Marianne zijn figuratief en worden gekenmerkt door vloeiende lijnen en ronde vormen. Zij werkt met fijne en grove chamotte klei die op minimaal 1000 graden wordt gebakken zodat de beelden ook buiten kunnen staan. Het op kleur brengen gebeurt met pigmenten, oxydes, acrylverf en glazuur.

Bij het aanbrengen van de sokkel, een mooie steen of ruw stuk hout, schuilt de uitdaging in het creëren van een mooie compositie in vorm en kleur, waarbij contrast in materialen een extra dimensie aan het geheel geeft.

“Boetseren is voor mij een manier om te ontspannen, mijn hoofd leeg te maken, net zoals buiten zijn in de natuur, waar ik weer inspiratie vind voor mijn beelden.”

Voor een overzicht van haar beelden zie: www.creamare.nl.