De sieradencollectie Topia draait om veroudering. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met veroudering, in zijn omgeving en bij zichzelf. Jasmin’s concept bestaat uit twee contrasterende visies op ouderdom, die zijn gebaseerd op haar eigen observaties. De negatieve visie komt voort uit bezoeken aan haar beide oma’s in Finland. Zij ziet ze elk jaar ouder worden, en dat geeft een gevoel van machteloosheid. De positieve visie komt voort uit de observatie dat door hun levenservaring haar oma’s veel meer kennis en zekerheid over het leven hebben dan zij zelf en hierdoor lastige situaties beter aan kunnen. Positief en negatief komen samen in haar sieradencollectie in drie kernwoorden: illusie, elasticiteit en absorptie.

Het dragen van de sieraden zorgt voor een ervaring voor de drager. De sieraden zijn bedoeld om te ontdekken en te verrassen. Door de stukken te dragen zal de drager ervaren hoe veroudering voelt in zijn lichaam. Door deze ervaring wordt een rustmoment gecreëerd waarin de drager zich bewust wordt van zijn lichaam, en leeftijd.

Jasmin Kuusinen | jasminkuusinen@hotmail.com |

instagram.com/kuusinenstudio

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment