Botanische portetten aan muren van Serruys

 

Simpel en helder van kleur: dat kenmerkt het werk van kunstenaar Rob van Es dat vanaf 12 april bij Galerie Serruys is te zien. Plaatjes van planten en van plantenonderdelen gebruikt hij als thema om vereenvoudigde beelden op papier te zetten. Het levert een verrassend botanisch universum op. Verrassend, omdat je wel ziet dat het planten zijn, maar vaak geen idee hebt wát voor plant. Maar dat maakt ook helemaal niet uit. Het gaat Van Es vooral om de verwondering over die gestileerde botanische vormen. Soms lijken het wel botanische portretten. Dat effect wordt nog versterkt omdat de achtergrond helemaal wit is. Daardoor staan de botanische vormen op zichzelf.

Rob van Es werkt met twee technieken. Met zijn sjabloondrukken snijdt hij vormen in mallen, waarna de verf rollend of tamponerend op het papier wordt gezet. Daarnaast schildert hij ook gewoon uit de losse pols. Meestal met acrylinkt. Dat is een soort van kleurvaste ecoline waarmee je woeste kleurpatronen kunt maken.

Van beide technieken zijn van 12 april t/m 24 mei mooie voorbeelden te zijn op de expositie in Galerie Serruys in Antonius Binnenweg aan de Nieuwe Binnenweg 33 in Rotterdam.

 

Zie ook: www.robvanes.nl

 

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment