Tekenen is voor Stephan Koopmans (1953) altijd een uitlaatklep geweest, als kind al zat hij dagelijks te tekenen en te kleuren. Een studie geschiedenis en een baan als leraar verdrongen potloden en viltstiften, maar aan het begin van de jaren negentig klopten vorm en kleur weer op zijn deur en ontdekte hij bij Open Ateliers/SKVR in Rotterdam het zeefdrukken. Tussen 1995 en 2012 maakte hij er ruim tweehonderd. De tot nu toe laatste werden in zwart-wit gedrukt, waarna hij deze met de hand inkleurde. Het was duidelijk dat hij toe was aan een volgende stap en verruilde grafiek voor tekenen en schilderen.

In zijn huidige werk neemt kleur nog steeds een belangrijke plaats in, waarbij de psychedelische vormentaal van de tweede helft van de jaren zestig nog steeds een belangrijke inspiratiebron is. Met tekenpen en viltstift schept hij een droomwereld, waarin liefde voor natuurlijke vormen wordt afgewisseld door een grafische hang naar patronen en geometrische vormen. Buiten de lijnen kleuren doet hij zelden, maar hij bepaalt nadrukkelijk wel zelf, waar deze lijnen lopen. Kom kijken en genieten!

Deze expositie omvat slechts een klein gedeelte van zijn werk. Op zijn website www.stephankoopmans.nl vindt u meer van zijn kleurrijke fantasieën, tegenwoordig ook in acryl. Daarnaast schrijft hij wekelijks een blog over zaken die hem bezighouden en waarin hij regelmatig gedetailleerd terugkijkt op zijn verleden. U vindt deze op http://blog.stephankoopmans.nl. De blogs worden wekelijks gepubliceerd via Facebook (http://facebook.com/stephankoopmans.nl) en Twitter (http://twitter.com/19stef53). Leest u mee?

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment