Korte inleiding galerie Serruys

Galerie Serruys is gevestigd in het restaurant van Laurens Antonius Binnenweg, een fraai en modern verpleeghuis in het hartje van Rotterdam.

De galerie dankt haar naam aan mevrouw Antoinette Serruys de Bruijn, de voorzitter van de groep rijke Rooms Katholieke dames die midden negentiende eeuw aan de toen nog landelijke Nieuwe Binnenweg een huis voor ´ongeneesbare zieken en blinden´ heeft opgericht. Op dezelfde plaats staat nu het nieuwe Laurens Antonius.

Sinds 1987 is galerie Serruys actief en wordt er elke zes weken een nieuwe tentoonstelling ingericht. Elke nieuwe expositie maakt de tongen los van cliënten, bezoekers, medewerkers en voorbijgangers. Met de beleving, de ontroering en de opwinding wordt elke keer weer de stad in het verpleeghuis gebracht en kan de stad kennis maken met het verpleeghuis.

Galerie Serruys is ruim opgezet inclusief vitrine. Er is ruimte voor twee- en driedimensionaal werk. In de exposities wordt zeer divers werk getoond, van ets tot aquarel, van olieverf tot fotografie en van keramiek tot kleine bronzen. Soms spraakmakend, soms niet. Maar altijd kunst van kwalitatief hoog niveau.

Omdat de kunstenaars geen kosten in rekening wordt gebracht voor het exposeren en bij de verkoop, kunnen de prijzen van de werken voor bezoekers aantrekkelijk gehouden worden.

De galerie is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Galerie Serruys
Nieuwe Binnenweg 33
3014 GC Rotterdam

EXPOSITIES

Beelden van klei van Marianne Roth

Marianne Goeree-Roth (1958) woont in Nieuwerkerk aan den IJssel. In 2005 volgde zij een cursus bij Vera Maquire, een kunstenaar ter plaatse, en kreeg de smaak van boetseren te pakken waarna zij daar thuis verder mee is gaan experimenteren. De beelden van Marianne zijn figuratief en worden gekenmerkt door vloeiende lijnen en ronde vormen. Zij werkt met…

Lees meer

Willy Bakker

Willy Bakker, (Rotterdam, 1959), volgde de afgelopen jaren diverse fotocursussen. Met haar blik door de cameralens en haar visie op de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals straatbeelden, natuur en abstracte vormen, verrast zij de professionele- als de amateurfotograaf. Zij presenteert haar werk zowel zwart/ wit als in kleur.

Lees meer

VERWACHT

Lies Arsieni

Na haar studie aan de Pedagogische Academie met specialisatie tekenen heeft zij op latere leeftijd de vierjarige dagopleiding tot zelfstandig beeldend kunstenaar gevolgd. Na vele disciplines geprobeerd te hebben, zoals boetseren, ceramische handvormen en beeldhouwen, koos zij uiteindelijk voor het platte vlak. En ontwikkelde daar haar eigen beeldtaal. Verbinding en verweving vormen het uitgangspunt van…

Lees meer

Hanneke Muijs – Hoksbergen

Hanneke is geboren in Driel (1962) Zij is na een tiental jaar wonende in landen als Afrika en Oman weer terug in Nederland. Veel van de culturen heeft veel invloed gehad op haar. De schilderijen van Hanneke hebben daarom ook betrekking op sociaal maatschappelijke, maar ook persoonlijke kwesties .Haar werken trekken de beschouwer in een innerlijke…

Lees meer

Klaashenk Blonk

Klaashenk toont keramiek wat merendeel vervaardigd is op de draaischijf. Dit is een onderdeel van zijn oeuvre wat ook veel diversiteit kent in handvorm en beelden in natuursteen. De vervaardiging van klei naar keramiek is een sterk ambachtelijk vak vraagt veel ervaring voor het gewenste resultaat. Toch blijft steeds weer het openen van de bakoven…

Lees meer