Galerie Serruys

 
 

Tentoonstelling
Saskia Serlé en Petra Schut

 

 


Van 16 september t/m 28 oktober 2007 zal Galerie Serruys werk tonen van Saskia Serlé en Petra Schut.
De feestelijke opening vindt plaats op zondag 16 september a.s. om 15.00 uur. De opening wordt verzorgd door Gilbert Baas.


 
 


 

 

SASKIA SERLÉ


Saskia Serlé heeft de kunstacademie in Den Haag succesvol doorlopen. Van origine is zij grafisch ontwerpster. In haar vak kwam haar experimentele creativiteit niet volledig tot zijn recht, vandaar dat de overstap naar het schilderen werd gemaakt. Met schilderen durft Serlé op avontuur gaan, op zoek naar diepgang, duurzaamheid en wat allemaal kan en net niet mag.


 


 
 
  

 

Het werk van Saskia kenmerkt zich door een onconventioneel en vrolijk kleurgebruik, en door snelle penseelstreken, waarbij het experiment niet geschuwd wordt. De penselen worden gebruikt om royaal, droog en pointillerend te schilderen. Ook wordt met het de penseel verf op het doek geslagen, zodat een druppellijn ontstaat. Inspiratie vindt de kunstenares in het maken van vakantiefoto´s. Die worden in de computer gezet en bewerkt. De resultaten vormen de basis voor de schilderijen, maar tijdens het werken kan er nog heel veel aan worden toegevoegd en veranderd.
Saskia Serlé woont en werkt in Delft, heeft geregeld exposities en haar werk is onder meer aangekocht door de TU Delft.

Voor meer informatie: www.saskiaserle.com 
 
 


 

 

 

PETRA SCHUT


Petra Schut is aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam opgeleid als beeldhouwer. Petra maakte bouwsels van onaanzienlijke materialen. Vanaf 1995 werkt zij met leem. Vanwege de samenstelling van leem (zand, zilt, klei en stro) hoeft het niet gebakken te worden. Het wordt hard door drogen in de zon. Bij slijtage is het gemakkelijk te herstellen door natte leempap aan te brengen op de beschadigde plek.
Petra maakt lemen torens, kommen en wandreliëfs. Laagsgewijs brengt zij het leem aan op diverse ondergronden, zoals gaas, papier, wol of jute. De vormen worden voorzien van organische en geometrische reliëfstructuren. Tot slot wordt het oppervlak beschilderd met leemterrafino, in combinatie met verf. Daarbij vindt zij inspiratie bij de kleuren, vormen en symbolen uit de hele wereld.
Petra Schut woont en werkt in Delfgauw. Zij heeft vele exposities gehad en haar werk is onder meer aangekocht door verschillende artotheken.

 


 
 
Volgende Expositie  

 

 

   

Van 4 november t/m 16 december 2007 zal
Annelies Landsman haar schilderijen tonen en
Coby Brinkers haar sculpturen en keramiek.