Galerie Serruys

 
 
Tentoonstelling Paula van den Elshout
& Jeanette Amesz

14-01-2007 t/m 25-02-2007

 

  De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op zondag 14 januari a.s. van 15.00 tot 17.00 uur.
De expositie zal duren tot en met 25 februari 2007.
De galerie is vrij toegankelijk en dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 
 
Paula van den Elshout

 

 

 

In de vitrine zal Paula voor de eerste maal haar Dagboek van een Dode Boom laten zien. Deze Boom heeft bladzijden met alles wat hij zich van het leven herinnert. De ‘kaft’ van dit boek is van hout en de ‘bladzijden’ zijn van zelfgeschept papier.

Daarnaast zijn er etsen te zien met een humorvolle benadering van ‘desperate housewives’. Maar ook hier is, evenals in het dagboek, de zoektocht naar hoe zij iets zo mooi en aanspreekbaar mogelijk neer kan zetten.

www.paulavandenelshout.nl 
 
Jeanette Amezs  

 

   In de tulpen collages, soms geabstraheerd en gerangschikt in kleurvlakken, lijkt het alsof zij schildert met papier, waarbij de beweging en zorgvuldige kleurmenging belangrijk zijn. De techniek van de tulpencollages is chigiri-e. Een Japanse druktechniek: kleur drukken met een traditionele etstechniek. Het papier dat zij gebruikt is dun, transparant Japans papier: tenjucho. gecombineerd met andere technieken, zoals zeefdruk, polymer etching, droge naald en monotype.

De collages van de vrouwelijke figuren ontstaan altijd vanuit de visuele indrukken. Zij zet ze met krachtige lijnen
neer,sterk in vorm, kleur en compositie. De gebruikte techniek is ets of polymeer etching. In de vormentaal is er een relatie met de tulpencollages.