Galerie Serruys

 
 
Tentoonstelling Olaf Mooij en DREDD.
27-08-2006 t/m 08-10-2006

 

 

  De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op
27 augustus a.s. van 15.00 – 17.00 uur, op de Nieuwe Binnenweg 33, te Rotterdam. De middag wordt afgesloten met een optreden van de Rotterdamse tenor- en sopraansaxofonist Dick de Graaf.
De expositie duurt van 27 augustus tot en met 8 oktober 2006. De Galerie is dagelijks geopend en vrij toegankelijk van 10.00 – 17.00 uur.

 
 
Olaf Mooij

 

 

 

Het ontstaan van de 'HAIRCARS':
Iedere auto heeft een eigen persoonlijkheid die voortkomt uit zijn vormgeving.
Letterlijk genomen ontstaat er een gezicht door de lampen als de ogen en de grill als de mond te zien. De carrosserie vormt de schedel.Elke auto is representatief voor een bepaalde tijdsperiode en een bepaalde groep gebruikers.
Voor veel mensen leeft een auto en die mensen hebben dan soms de grootste moeite met het wegdoen van hun auto.
Ook mijn vader beschouwde de auto als een levende kameraad en zei altijd na een lange rit tegen onze auto: “Goed gedaan jochie” en klopte vriendelijk op de motorkap.
Nadat ik in contact kwam met een pruikenmaker die ook moeilijk afstand kon doen van zijn oude Ford Taunus uit 1964 en hem daarom aan mij schonk met de woorden “Maak er wat moois van”, doelend op de DJ Mobiel, kwamen die jeugdherinneringen weer langzaam naar boven en ontstonden de 'HAIRCARS'.

www.olafmooij.com


 
 
DREDD

 

 

Sinds vier jaar werkt DREDD aan zijn oeuvre van
339 schilderijen. De opzet is vergelijkbaar met het maken van een lange reis, met als resultaat dit panorama. De telling begint bij nummer 339, nummer één is het laatste werk en maakt de serie compleet.
Naast schilderijen toont DREDD ook foto’s uit zijn fotodagboek AMPM. De eerste foto is gemaakt op 090803/PM14.14. Voor deze serie fotografeert hij nu dagelijks ‘rugfiguren’. Het is de blik van de ander, een dubbelganger die zowel ziet als gezien wordt. Een wandelaar gesignaleerd op zijn reis tussen beperking en oneindigheid, tussen het tijdelijke en het tijdloze.

www.dredd.nl