Galerie Serruys

 
 

Tentoonstelling

MILAN VALENTA, JIRI VALEK,
KOERT DEKKER EN JAN SINKE

 

 

 


Van 7 september tot en met 19 oktober 2008 toont Galerie Serruys werk van Milan Valenta, Jiri Valek, Koert Dekker en Jan Sinke

De expositie zal zondag 7 september a.s. feestelijk worden geopend in aanwezigheid van de kunstenaars. 
 
 

 

   Milan Valenta (1958)

 Milan woont in Mohelnice (Tsjechië) en is werkzaam als professor/docent aan de faculteit Speciaal Pedagogiek van de Universiteit van Palacky in Olomouc. Tevens geeft hij lessen aan de universiteiten van Helsinki (Finland), Athene (Griekenland), en Cordoba (Spanje.) Daarnaast publiceert hij boeken over orthopedagogiek en theatertherapie en schildert. Milan studeerde kunstgeschiedenis en drama-educatie. Hij heeft meer dan 20 exposities op zijn naam staan, en maakt voornamelijk olieverf schilderijen. Zijn inspiratiebronnen: Griekse mythen (Pegagus), toneelvoorstellingen en ouderschap.

 


 
 
 

 

    Jiri Valek (1962)

 Jiri Valek woont en werkt in Praag (Tsjechië). Hij is opgeleid in Brno als architect en werkt ook als zodanig. Hij studeerde daarnaast aan de Universiteit van Palacky in Olomouc: kunsteducatie en - therapie. Aan dezelfde universiteit studeert hij nu pedagogiek.
Hij is vanaf 1983 gaan schilderen en maakt vanaf 1988 grafiek. Jiri exposeerde meer dan 20 maal met zijn werk in nationale galerieën.
Hij werkt vanuit een figuratief idee, werkt dat precies uit of het kan leiden een beeld dat meer vanuit het onderbewuste vorm krijgt. Voor zijn grafische werk laat hij zich onder meer inspireren door bijbelse taferelen.

 

 

 


 
 
 

 

   Koert Dekker (1954)

Koert woont en werkt in Rotterdam. Koert maakt theatervoorstellingen met acteurs met een verstandelijke beperking bij Theater Maatwerk, maakt muziek in diverse bandjes en schildert (acryl.) Koert Dekker studeerde TSO (tekenen, schilderen en ontwerpen) aan de Kunst Academie (inmiddels: Willem de Kooning Academie) in Rotterdam (1978-1982.) Zijn inspiratiebronnen: Outsider art, naïeve kunst, middeleeuwse getijdenboeken, decoratie technieken en symbolen uit de volkskunst, renaissance, Islam en gotiek. Maar ook schilders als: Juan Miro, Fernando Botero, Turner, Marc Chagall, Paul Klee en Hundertwasser. Koert Dekker exposeerde meerdere malen samen met Jan Sinke, en recent enkele malen samen met Milan Valenta en Jiri Valek in respectievelijk Olomouc en Mikulov (Tsjechië)

 


 
 
 

 

 

   Jan Sinke (1952)

 Jan is woonachtig in Alphen aan den Rijn, en werkt als redacteur van een vakblad.
Na vijf jaar kunstacademie (Rotterdam) heeft hij een tijdlang geëxposeerd met gomdrukken (een oude fotografische techniek waarbij je zelf met chemicaliën fotografisch papier maakt.) Hij kreeg echter steeds meer zin om driedimensionaal werk te maken, is toen gaan lassen en heeft zijn eerste objecten gemaakt. Deze objecten waren voornamelijk verstilde bewegingen, maar ook wandobjecten, waarin direct zijn fascinatie voor “De Stijl” of “het constructivisme” tot uitdrukking komt. Daarmee heeft hij in de tachtiger jaren van de vorige eeuw diverse malen geëxposeerd, vaak samen met Koert Dekker.
Jarenlang heeft hij zich op andere zaken dan de beeldende kunst gestort, maar is sinds 2007 toch weer begonnen. Hij maakt nu weer metalen objecten, soms gelast van ijzer, vaker van gesoldeerd koper of messing. De afwerking bestaat voornamelijk uit zwarte lak, soms met een toevoeging van kleur. In vergelijking met de objecten uit de jaren 80 gaat hij nu wat minder rechtlijnig te werk. Het werk is wat frivoler. En daardoor ontstaat een bijzondere spanning.


 
 
   

 

   Volgende Expositie in
Galerie Serruys

 
 
 

 

 

 

Marga de Jager en Coby Camijn

 

Van 26 oktober tot en met 7 december toont Galerie Serruys
schilderijen van Marga de Jager en
beelden vanCoby Camijn.

 

 

Hiernaast een werk van Marga de Jager

 


 
Galerie Oostvogel  

 

 

   

Galerie Serruys verzorgt vanaf januari 2008 ook de exposities in Galerie Oostvogel, gevestigd in het Verpleeghuis Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1,
3078 KA Rotterdam

 


 
 
 

 

   

THEA VAN DER MEER EN LAVTH

tonen hun werk in Galerie Oostvogel van 24 augustus tot en met 12 oktober 2008.

Zondag 24 augustus wordt om 15.00 uur de tentoonsetlling feestelijk geopend in aanwezigheid van de kunstenaars.

Hiernaast een schilderij van Thea van der Meer

 

 


 
 
 

 

   

 

 

 

 

 

 

Hiernaast een werk van Lavth

 


 
 
 

 

   

Van 19 oktober tot en met 7 december toont Galerie Oostvogel glaskunst van Marleen van Zwienen en kleuretsen van Petra Giorgi.

 

Hiernaast een werk van Marleen van Zwienen