Galerie Serruys

 
 
Tentoonstelling Loes Vink en
Irmin Eggens.
07-05-2006 t/m 18-06-2006
 

 

  De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op
7 mei a.s. van 15.00 – 17.00 uur, op de Nieuwe Binnenweg 33, te Rotterdam.
De expositie duurt van 7 mei tot en met 18 juni 2006. De Galerie is dagelijks geopend en vrij toegankelijk van
10.00 – 17.00 uur.

 
 
Loes Vink  

 

  Het werk van Loes Vink (1960) is autobiografisch.
Via tekeningen en geschreven observaties wordt het leven van de kunstenaar vastgelegd.
Concrete gebeurtenissen, herinneringen en fantasieën vinden daarin een plaats. Sommige tekeningen leiden tot schilderijen die het particuliere karakter overstijgen en dat proberen te objectiveren. De contradictie tussen de vrij plompe schilderijen en de gevoelens van intimiteit en kwetsbaarheid die spreken uit de onderwerpkeuze is intrigerend. Ze blijven op het netvlies hangen en roepen controverse op. Het wonderlijk kleurgebruik en het sjabloon karakter dragen daaraan bij. De vormen en personages lijken binnen de schilderijen een eigen universum te bevolken.
Loes Vink studeerde in 2004 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag.

 
 
Irmin Eggens  

 

  De Rotterdamse kunstenaar Irmin Eggens studeerde in 1997 af aan de Londense Royal College of Art. Sindsdien maakt ze figuratieve keramische beelden waarbij het verhalende aspect centraal staat. Gevonden voorwerpen vormen de basis. Ze beschouwt deze voorwerpen niet vanuit hun oorspronkelijke identiteit maar als grondstof. Door er persmallen van te maken of ze in klei te drukken, worden vormen eindeloos herhaalbaar en manipuleerbaar.

De objecten ontstaan op intuïtieve wijze en dragen tal van associaties in zich. Familieverhalen en anekdotes, tegenstrijdige menselijke emoties en gevoelens van nostalgie en melancholie spelen een grote rol. Mensvormen smelten samen met allerdaagse voorwerpen of gebruiksvoorwerpen schijnen zelf tot leven te komen. Glazuur of vermalen glas giet Eggens erover heen zoals glazuur over een taart. Soms doet het glazuur denken aan gemorste suiker, klodders saus of een gelekte vloeistof. De beelden zijn herkenbaar maar ook vervreemdend met een tragikomische ondertoon.