Galerie Serruys

 
 
Tentoonstelling Sabi van Hemert en Jan Frank.
12-03-2006 t/m 23-04-2006

 
  De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op 12 maart a.s. van 15.00 – 17.00 uur, op de Nieuwe Binnenweg 33, te Rotterdam.
De expositie duurt van 12 maarti tot en met 23 april 2006. De Galerie is dagelijks geopend en vrij toegankelijk van 10.00 – 17.00 uur.


 

Sabi van Hemert

 


  Sabi van Hemert maakt beelden die associaties oproepen met mensen en dieren. Vaak zijn ze op het eerste gezicht humorvol en/of vertederend en lijken daardoor zeer toegankelijk. Maar hebben vooral iets in zich dat hetgeen je er in denk te zien, en het gevoel dat het je geeft, weer ontkent en vervolgens weer bevestigt. Doordat niet direct duidelijk is wat je ziet ontstaat er een meer complexe relatie tussen toeschouwer en beeld.
Met haar beelden geef ze vorm aan het ontkennen en bevestigen van emoties en vormen. Zij verbeeld het vinden van evenwicht tussen de vele tegenstrijdige gevoelens en gedachten die een mens kan hebben. Evenwicht tussen tegenpolen als aantrekkelijk en afstotend, grappig en triest, angst en geborgenheid en dergelijke.
Tijdens het werkproces laat zij zich leiden door gedachten, associaties en emoties, wat een zeer persoonlijk avontuur is. Mede door de gekozen materialen krijgen haar werken een vervreemdend, verrassend, sensueel en kwetsbaar karakter.

www.sabivanhemert.nl 
 
Jan Frank

 

 

Jan Frank zijn werk is geïnspireerd op meetkunde, technologie en de drang van mensen om de natuur te vangen in natuurkundige wetten. Hij reageert met zijn werk steeds vaker op actualiteiten en verwerkt er daarom veelvuldig een kritische en licht ironische ondertoon in.
Voor de toeschouwers is deze ondertoon niet altijd direct zichtbaar, maar deze is voor Jan een aanleiding om te schilderen.

www.janfrank.nl