Galerie Serruys

 
 


Van 9 januari tot en met 27 februari laten
de leden van de Art Group Holanda
hun werk zien in Galerie Serruys.

 

 

 

De Art Group Hollanda is opgericht in 2004. De groep bestaat nu uit 14 kunstenaars met een verschillende achtergrond, cultuur, talenten en stijlen. Zij komen uit verschillende landen zoals Frankrijk, Brazilië, Engeland, Duistland, Indonesië, Polen en natuurlijk Nederland.

Het belangrijkste is dat de AGH een ontmoetingsplek is voor iedereen die van kunst houdt. Het multiculturele karakter van de AGH maakt het bovendien een geschikt platform om zich te laten inspireren door de uiteenlopende stijlen en technieken. Het aanbod is verrassend gevarieerd. In deze expositie laten 13 van de 14 leden hun werk zien.

Hiernaast een werk van Nathalie Laureau. 
 
 

 

 

 

 

 

   

Getoond worden schilderijen van de hand van

Peter Hofland
Nathalie Laureau
Sian Liem
Eva Malijewska
Marjolein Roefel en
Jaap Snijder

Ruimtelijk werk van de hand van

Judina Bruinsma
Christine Kortland en
Frans Steginga

Hiernaast een werk van Marjolein Roeffel.

 


 
 
  

 

Daarnaast wordt getoond fotografisch werk
van de hand van

Alain Ulmer

Grafiek van de hand van

Jeanette Amesz

Conceptueel werk van

Esther Vogel en
Irmlinda de Vries 
 
 

 

   

Over de Art Group Holanda kunt u meer informatie vinden op www.ag-h.nl

Hiernaast een foto van Alain Ulmer.

 

 

 

 


 
 
 

 

   
Van 6 maart tot en met 26 april laten
Hanna de Bruijn, Lou Wolfs en Marcel Bekedam
hun werk zien in Galerie Serruys.

 


 
 
 

 

   

Hanna de Bruijn is een zelfstandig werkend designer / beeldend kunstenaar in Rotterdam. Na afronding van de docentenopleiding Tekenen & Textiele Werkvormen heeft zij vanuit een constante drang naar vernieuwing, ontplooiing en perfectionisme, diverse vervolgopleidingen doorlopen op het gebied van tekenen, textiel en bloemkunst. Vanaf 2004 richt haar werk zich vooral op de bloemkunst en heeft zij in 2009 haar Proeve van Meesterschap behaald binnen de opleiding Vegetaal Design aan het Wellantcollege in Houten. De combinatie van opgedane ervaringen en expertise zijn terug te vinden in een eigenzinnige collectie gebruiksvoorwerpen en objecten die gekenmerkt worden door een minder gebruikelijke manier van materiaalgebruik zoals textiel en kunststof. De meeste van haar werken zijn bloemgerelateerde, zoals vazen, schalen, maar ook ruimtevullend werk en worden in kleine oplages in eigen atelier uitgevoerd. Sleutelwoorden in het creatieve proces zijn Recycling en Upcycling. De materialen waarmee zij werkt hebben eerder een andere functie gehad. Zie ook www.mooianders.nl

 


 
 
 

 

 

 

 

   
Lou Wolfs is sinds de tachtiger jaren werkzaam als free-lance fotograaf in verschillende gebieden van de fotografie. Hij werkt o.a. voor opdrachtgevers in het onderwijs, gezondheidszorg en wooncorporaties.

Zijn werk is te typeren als een soort documentaire-achtige fotografie. Tijdens verschillende reizen is het vrijere werk ontstaan dat tijdens de expositie tentoongesteld wordt. Hij is altijd op zoek naar stillevens op straat, objecten die daar neergezet zijn en er door weer en wind zijn blijven staan, de éénwording met de omgeving. Dit wordt gecombineerd met beelden van mensen, ook ontmoet tijdens deze reizen. Zie ook www.louwolfs.nl

 


 
 
 

 

   

Marcel Bekedam werkt zo’n 30 jaar als zelfstandig fotograaf. Hoewel de portretfotografie in veel van zijn commerciële werk centraal staat, ziet hij deze expositie als een gelegenheid om zijn liefde voor de landschapsfotografie te laten zien. Niets is zo bevredigend als door de natuur en het landschap te struinen en te proberen deze met de camera vast te leggen. In deze expositie zijn foto’s te zien gemaakt tijdens reizen naar Noorwegen en Schotland, de natuur is er overweldigend en gul. Maar ook in eigen land zijn prachtige plekken te vinden wanneer de omstandigheden maar bijzonder zijn door lichten/of lokatie. Zie ook www.bekedamfotografie.nl

 

 

 

 

 


 
 
 


 

   
Galerie Serruys verzorgt geregeld exposities in
Galerie Oostvogel. Galerie Oostvogel vindt u in Laurens Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1, 3078KA Rotterdam.

Van 16 januari tot en met 6 maart 2011 laten Jaap en Hetty Vrijland en Marga de Jager hun werk zien in
Galerie Oostvogel.


 
 
 

 

 

 

 

 

 

   

Marga de Jager heeft haar opleiding genoten aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en heeft zich ook daarna nog bekwaamd onder leiding van verschillende docenten. Zij werkt voornamelijk met olieverf en buiten met acryl. Zij werkt als docent kunstvakken in het VMBO.

Figuratie heeft in haar werk de overhand. In haar vroege werk gaat het dan om stillevens en mensen. De laatste jaren loopt ‘de Boom’ als rode draad door haar werk. Buiten dat zij geboeid is door het lijnenspel in de schorsen, takken en (vaak) bizarre vormen, fascineert haar de krachtige en veelal sensuele uitstraling van veel bomen en de associatie met menselijke vormen en houdingen. Daar probeert zij in haar ‘boomschilderingen’ uiting aan te geven. Naast bomen schildert zij ook verwante zaken als het landschap, bloemen en de schoonheid van vergankelijkheid in de natuur. Zie ook www.margadejager.nl

 


 
 
 

 

 

   
Jaap en Hetty Vrijland zijn begin 2004 in de ban geraakt van het "warme glas" in met name de fuse-techniek. Deze vorm van glasbewerken spreekt hen het meest aan omdat zij daar hun fantasie en gevoel het best in kwijt kunnen. Zij vinden het bijzonder om iets moois te kunnen maken en er ook anderen van mee te kunnen laten genieten. Zij maken voornamelijk objecten en sieraden van glas.

Het werken met glas vergt echter ook een gedegen technische ondergrond. Zij hebben daarom verschillende opleidingen gevolgd in glasfusen, brandschilderen en glas in lood. Zij hebben al veel geëxposeerd en laten hun werk ook zien op verschillende kunstmarkten.

 


 
 
 

 

   

Van 13 maart tot en met 1 mei 2011 laat Kaije Feenstra haar werk zien in Galerie Oostvogel

 


 
 
 

 

 

 

 

   


Kaije Feenstra
(1954) heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Het werk dat in Galerie Oostvogel getoond wordt is voor een gedeelte oud en nieuw werk. Het bestaat uit observaties naar de natuur met de penseel pen. De kunstenaar heeft 2 jaar lang elke week in Blijdorp een bananenboom getekend. Door een object voor een langere tijd te bestuderen ontstaat er een gevoel. In de Hortus van Amsterdam hangt een vingerplant. Deze plant was het uitgangpunt om een jaar lang elke week naar Amsterdam te gaan. De techniek met de penseel pen is bewust gekozen voor de concentratie die deze techniek vereist. In een keer wordt alles getekend en elke streek is definitief.
De bouwwerken van takken met vogels zijn gemaakt in het echt. Daarna heeft de kunstenaar ze getekend en voorzien van een vogel. Het thema bij deze werken is geborgenheid. Ook bij de andere werken speelt de natuur een rol. De thema’s zijn verlies en de tijd. Op dit moment is de kunstenaar bezig met een portret te maken van een gesnoeide boom .

Voor meer informatie, zie ook www.kaijefeenstra.nl