Galerie Serruys

 
 

 

Van 12 mei tot en met 30 juni 2013 laten
Tina Lintvelt rn Thea Vos hun werk
zien in Galerie Serruys

 

 

 

 Tina Lintvelt, 1956, woont en werkt in Huissen. Tina Lintvelt heeft zich sinds 1995 bekwaamd in het beeldhouwen en het werken in brons. “Het werk van Tina nodigt onze fantasie uit zonder haar te dwingen. Het geeft ons iets terug dat in de geordende banen van onze tijd wel eens verloren lijkt: verbeeldingskracht. ”Tijdens het gietproces ontstane veranderingen of toevoegingen kunnen de vorm van het werk soms versterken, voor zover dat mogelijk is probeert ze daarop in te spelen of gebruik te maken van deze veranderingen. Op deze wijze krijgt het werk zijn herkenbare vorm en sfeer.
Het lijkt of de sculpturen de voedingsbodem vormen voor allerlei groeiende organismen die dreigen bezit te nemen van de vorm. Alsof het dode materiaal brons, weer nieuw leven is ingeblazen: het lijkt deel uit te maken van een nieuw soort biotoop. Het werk spreekt tot de verbeelding van de toeschouwer, die steeds weer iets nieuws meent te ontdekken in de grillige vormen en houd hem tevens een spiegel voor. De associaties die men heeft zeggen iets over de toeschouwer die de relatie met het beeld aangaat. Tina is sinds 1999 docent keramiek/boetseren aan het S.W.O.A. te Arnhem. Zij heeft op veel plaatsen haar werk kunnen laten zien, ook in het buitenland.

Voor meer informatie kijk www.tinalintvelt.com 
 
 

 

 

 

 

Thea Vos, 1956, woont en werkt in Wageningen. De schilderijen van Thea Vos roepen bij de kijker eerder een sfeer op dan een beeld, eerder een toestand dan iets materieels, eerder een associatie dan herkenning. Het is niet het een óf het ander. Zij zoekt juist naar verbinding tussen wat uitersten lijken; naar overbrugging van wat gescheiden is, naar verbeelding van wat zich aan het beeld onttrekt. Fundamenteel gaat het de kunstenares om de samenhang tussen al wat is: de processen van leven, vergaan en nieuw worden. De ervaring van desolatie (wezenlijk een-ling zijn) en aan de andere kant de ervaring van ultieme verbondenheid. Vanuit deze basale ervaring is Thea zoekend en tastend aan het werk.
Zij is een gedreven en zelfkritische werkster. Ze schroomt niet het zelfde doek keer op keer over te schilderen…tot wat erop verschijnt begint te lijken op wat zij wil uitdrukken. Haar schilderijen zijn zelden definitief klaar. Zij werkt meestal aan meerdere doeken tegelijk. En vaak vindt zij het nog te vroeg om het doek te signeren, laat staan om er een datum bij te zetten, maar tegelijkertijd is er twijfel als een kritische commentaarstem op haar werk. In die spanning krijgen de schilderijen van Thea Vos diepte en dimensie.

Voor meer informatie kijk ook op www.theavos.nl


 
 
 

 

 


Van 7 juli tot en met 25 augustus 2013 laten
Steve Nijbroek en Lilian Wessels hun werk
zien in Galerie Serruys

 


 
 
 

 

 

 

 


Steve Nijbroek (1964) is een van de meest kleurrijke kunstenaars van Zuid Holland. Op dit moment zit Steve in een zeer productieve fase. Zijn levenslust spat van de doeken af. Thema’s als katten, vogels en koeien komen regelmatig terug maar ook auto’s en gebouwen worden in de typische ‘Nijbroek stijl’ op doek vastgelegd. Zijn composities, kleuren en contouren zijn gewaagd, soms rechtstreeks uit de flacon. Krachtige penseelstreken worden afgewisseld met subtiele intervallen. Geen wonder dat men niet raakt uitgekeken bij de werken van Nijbroek. Bij het aanschouwen van Nijbroek’s werken komt de naam van COBRA al snel naar boven maar vooral andere namen zijn hieraan toe te voegen zoals, Jacob Herskind, Jean-Michel Basqiat, Mozart en Jimi Hendrix. Deze namen in combinatie met de typische ‘Nijbroek Art stijl’ zorgt ervoor dat Steve moeilijk in een vakje is te plaatsen. Voorlopig houdt Steve het op figuratief maar zo langzamerhand zullen kunstkenners al elementen van Urban Art en Pop Art herkennen. Bijsluiter: Mensen die bang voor kleur zijn worden geadviseerd NIET naar de werken van Steve Nijbroek te kijken.

Kijk voor meer informatie op www.nijbroek.com

Facebook: ‘like’ Nijbroek Art

 

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2001 is Lilian Wessels zelfstandig kunstenaar. In 1976 heeft Lilian een studie Art & Design gevolgd bij Padworth College in Reading (Engeland). Na een studie anatomie is Lilian lessen gaan volgen in o.a. portrettekenen/boetseren, beeldhouwen, keramisch vormgeven, pottenbakken en fotografie. Gaandeweg heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld, emotie in haar beelden speelt een belangrijke rol. Sterk maar ook kwetsbaar. De mens in al zijn facetten is een voortdurende inspiratie voor haar. Het boetseren, glazuren en de verschillende stooktechnieken bij keramiek, geven Lilian de mogelijkheid om haar ideeën vorm te geven. Ze haalt haar inspiratie uit thema's zoals de mens, dier, aarde en mystiek. Het Boeddhisme intrigeert haar enorm maar ook de Afrikaanse vrouw en haar cultuur. Het zijn beelden met een ziel.

Kijk voor meer informatie op www.lilianwessels.nl

  

 

 

 

Galerie Serruys verzorgt geregeld
exposities in Galerie Oostvogel. U vindt
het in Laurens Antonius IJsselmonde,
Groene Tuin 1, 3078KA Rotterdam.

Van 19 mei tot en met 7 juli 2013 laten
Saskia van Leeuwen, Cecile en Gerard Bank
hun werk zien in Galerie Oostvogel.

 

 

 

 

 

 Gerard Bank
(1923) woont en werkt in Oosterhout. Belangstelling voor (beeldende) kunst heeft hij (evenals andere gezinsleden) van huis uit meegekregen. Aanvankelijk volgde hij een geheel andere carrière, doch op latere leeftijd is hij actief gaan tekenen en schilderen. Daarbij bleek de eerder in familiekring opgedane kennis en ervaring van groot belang.
Alhoewel grotendeels autodidact volgde hij verschillende cursussen (onder meer onder leiding van de Haagse kunstschilder Eric Hirdes). Tevens werkte hij enige jaren aan de Vrije Academie in Den Haag. Zijn werken, zowel figuratief als abstract, hebben een expressief karakter. Het abstracte werk overheerst echter steeds meer. Daarbij laat hij het schilderproces "zijn gang gaan". Intuïtie speelt een grote rol. Het werk en de opvattingen van Bram van Velde vormen een belangrijke bron van inspiratie. Gerard Bank heeft deelgenomen aan diverse exposities, waarvan enkele samen met dochter Cecile.


 
 
 

 

 

 

 

Cecile Bank (1961) woont en werkt in Rotterdam. Op deze expositie zijn van haar hand ruimtelijke sfeerbeelden te zien in gemengde techniek, en grafiek. In haar werken in gemengde techniek combineert zij papier, acrylverf, houtskool, krijt, potlood en inkt, meestal op doek. Zij heeft aan de ene kant grote aandacht voor het schilderkunstige aspect en aan de andere kant nadruk op getekende elementen en symbolen. De laatste jaren heeft zij zich ook gestort op het maken van etsen op de meest milieuvriendelijke manier. Zij laat haar beelden vrij associërend groeien uit de interactie tussen wat zij wil verbeelden en de eigenheid van de diverse materialen. Fragmenten van stad en landschap, maar ook vogels komen steeds terug in haar werk. Zij exposeert geregeld in en buiten Rotterdam. Cecile Bank werkt als professioneel kunstenaar en grafisch ontwerper in Rotterdam.

Meer informatie kunt u vinden op www.cecilebank.exto.nl

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

Saskia van Leeuwen woont en werkt in Numansdorp. Sinds 2003 is zij intensief bezig met keramiek. Zij heeft van verschillende collega’s les gehad en workshops gevolgd. Het werken met klei is haar passie en een uitdaging omdat klei veel mogelijkheden maar ook heel wat beperkingen heeft. Zij wordt geïnspireerd door de extraverte mens; brutaal, ondeugend en aanwezig als door de introverte mens; ingetogen en met een wat in zichzelf gekeerde uitstraling. Zij houdt van een eenvoudige soms enigszins abstracte vormgeving. Haar werk roept vaak een glimlach op en zij krijgt regelmatig te horen dat men er vrolijk van wordt. Saskia maakt vooral figuratief werk. De beelden worden massief opgebouwd daarna uitgehold en op hoge temperatuur gestookt. Dit wordt biscuit stook genoemd, de eerste stook. Het beeld wordt daarna afgewerkt, dat kan met glazuur zijn of met bijvoorbeeld engobes of het kan gepatineerd worden, er zijn tal van mogelijkheden.

Kijk voor verdere informatie op www.keramieksaskia.nl


 
 
 

 

 

 

 

Van 14 juli tot en met 1 september laten
Gerreke van Veen en Martin Heijstek
hun werk zien in Galerie Oostvogel.

 


 
 
 

 

 

 

 

Gerreke van Veen (1964) is al op jonge leeftijd creatieve cursussen gaan volgen. Na een tekenopleiding is ze verder gaan studeren aan de Nutsacademie te Rotterdam en afgestudeerd in onder andere plastisch vormgeven en keramiek. Tijdens en na haar opleiding heeft ze gewerkt met ouderen in een verpleeg- en ziekenhuis, op een dagverblijf voor verstandelijk gehandicapten en als docente tekenen en handvaardigheid op een basisschool.
Gerreke werkt graag met klei omdat het haar fascineert de ongekende mogelijkheden van klei steeds opnieuw te ontdekken. Met een stuk klei in handen begin je als vanzelf te kneden en te vormen. Kinderen bezitten de gave om vanuit niets, iets te maken en vaak ontstaan hieruit de meest originele creaties. Door het werken met klei blijft zij een beetje kind en laat ik nog steeds dingen zomaar ontstaan. In het werk van Gerreke staat de mens centraal. Zij tracht in klei een emotie, een houding of een uitdrukking zichtbaar te maken. Haar werk is het gehele jaar op diverse plaatsen in binnen - en buitenland te bewonderen, in eigen atelier, op kunst - en keramiekmarkten, exposities en in galeries. Ze geeft cursussen in keramisch werken, workshops en cursussen waar het gaat om teambuilding.

Zie ook www.ecru.nl 
 
 

 

 

 

 

Martin Heijstek (1981) is van jongs af aan al geïntrigeerd door fotografie en de ruwe ideeën die hij tot leven wil laten komen in een foto. Bijvoorbeeld: Alles om ons heen is gemaakt voor ons oogniveau om het logisch te laten kijken, zelfs als je recht naar beneden zou kijken. Martin zoekt de “vergeten” details en zet die eens een keer op oogniveau, genieten van de kleine dingen zeg maar. Macrofotografie is voor hem een passie en hij probeert steeds zijn grenzen te verleggen. Ook portretfotografie is een manier voor hem om beelden tot leven te laten komen.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Martin: www.partofmart.nl