Galerie Serruys

 
 

 

Van 11 maart tot en met 29 april 2012 toont
Therèse Uytenborg
haar schilderijen en tekeningen en toont Marijk Renia haar beelden

 

 

 

 Thérèse Uytenborg werkt in series en de onderwerpen zijn heel divers. Ze kan geboeid raken door een object wat toevallig op haar weg komt, door iets wat ze ziet of leest in de krant, een herinnering of iets waar zomaar haar oog op valt in het voorbijgaan. Maar ook een simpele lijn en vorm kunnen haar inspireren. Dat kan enerzijds resulteren in minimalistische potloodtekeningen en anderzijds in uitbundige, kleurrijke schilderijen.
Veelzijdigheid is een kenmerk van haar werk. Ook keert de figuratie soms op een geheel eigen wijze terug. Het is een zoektocht naar een reductie tot het wezenlijke, een herformulering en bewustwording van de wereld om ons heen.


 
 
 

 

 

 

   

Op deze tentoonstelling zijn werken te zien uit de series: Lijn en vorm, Mens in beweging, Dansers, Naar de natuur, Van ruimte naar vorm en Acryl op papier. De gebruikte technieken: acryl, gouache, gemengde technieken, tekeningen, aquarel.
Therese Uytenborg heeft haar opleiding genoten aan de Leo Marchutzschool of Painting and Drawing in Frankrijk, kunstgeschiedenis bij de Summerschool Harvard University USA en aan de Vrije Academie in Den Haag. Vooral bij laatstgenoemde vond er, door deelname aan het project “De Lijn”, een omslag in haar werk plaats. De figuratie werd verlaten en het accent kwam meer te liggen op abstractie. Door veel te experimenteren werd elk thema uitgediept. Dit proces leidde tot steeds weer nieuwe spannende ontdekkingen.

Zie verder ook www.therese-uytenborg.nl

 

 

 


 
 
 

 

   

Marijke Renia. Struinend langs Hollandse en Scandinavische kusten en rivieren laat beeldhouwer Marijk Renia, geboren in Leiden in 1955, zich de laatste jaren vooral inspireren door het thema Water. De natuurlijke slijtage door erosie van water dat tegen golfbrekers slaat, eb en vloed, gestold water en smeltende ijsformaties intrigeren haar en zijn duidelijk terug te vinden in haar werk. Marijk maakt voornamelijk autonome beelden maar werkt ook in opdracht.
Marijk studeerde in 1991 af aan de academie voor beeldende vorming te Tilburg. Zij woont en werkt sinds 1994 in Boswachterij de Elzen in de Dordtse Biesbosch. In 1995 won zij de Publieksprijs Dordrecht Cultuurstad Zuid-Holland-Zuid en in 2005 de Ontwerpprijs voor een sculptuur ter gelegenheid van het 15 jarige bestaan van Arboretum Munnikepark te Zwijndrecht. Zij exposeert veel in Dordrecht en Rotterdam en omstreken, maar ook in Zweden.

Kijk voor meer informatie op http://www.renia.nl/l

 


 
 


Van 6 mei tot en met 24 juni 2012 toont
Kaije Feenstra haar werk in Galerie Serruys

 

 

 

 

 

 

Kaije Feenstra is verschillende jaren voor een week naar Ierland gereisd om een speciaal paard te tekenen . Dit paard was door haar verschijning een bewegend deel van het Ierse landschap . De vallei , de bergen in de verte , het paard werden ter plaatse vastgelegd in een serie tekeningen .


 
 
 

 

 

   

 

Het andere deel van de tentoonstelling bestaat uit vogels . Vogels die de drager zijn van ideeën en emoties . In de vitrine laat zij porseleinen sieraden en kleine dieren zien.
Voor meer informatie.

Zzie ook http://www.kaijefeenstra.nl/

 

 


 

 

 

 

Galerie Serruys verzorgt geregeld exposities in
Galerie Oostvogel. Galerie Oostvogel vindt u in
Laurens Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1,
3078KA Rotterdam.

Van 18 maart tot en met 6 mei 2012 worden er in Galerie Oostvogel foto's van de hand van Alain Ulmer en keramisch werk van Judina Bruinsma getoond.

 

 

 

   

Judina Bruinsma heeft een eigen atelier waar zij lessen en workshops voor kinderen en volwassenen verzorgt. Aan huis heeft zij ook een atelier, waar zij zowel met handvormen alswel achter de draaischijf werkt. Zij mag haar werk graag versieren met oude symbolen en maakt veel gebruik van kleurige glazuren die zij op steengoed temperatuur bakt. Net als Alain Ulmer, maakt Judina Bruinsma deel uit van de Artgroup Maaskunst uit Rotterdam.

Meer info op http://www.judina.nl/ 
 
 

 

   

Alain Ulmer is in 1949 in Chazelles sur Lyon (Frankrijk) geboren. Van 1982 tot juni 2010 was hij werkzaam als natuurgids en fotograaf bij gemeente Rotterdam. De opleiding tot fotograaf heeft hij genoten aan de fotovakschool in Apeldoorn. Alain Ulmer maakt deel uit van de Artgroup Maaskunst uit Rotterdam. De foto's van deze Franse fotograaf geven een goed overzicht van zijn zoektocht naar lichtval en vorm met als doel om een boeiende vlakverdeling te creëren. De inspiratiebronnen waar hij uit put zijn spontane natuurlijke of menselijke taferelen.

Zie verder ook op http://www.ulmer.nl/

 

 

 

 


 

 

 

 

Van 13 mei tot en met 1 juli 2012 wordt er in Galerie Oostvogel werk getoond van Marina Tramper en van Inge van Hooven en Marianne Keizer van het Viltatelier

 

 

 

 

 

   

Marina Tramper (1956). Vanuit haar Zeeuwse achtergrond blijft de zee een belangrijke bron van inspiratie. Daarnaast haalt zij haar onderwerpen uit organische vormen, mens en beweging. Het abstract-expressionisme is haar uitgangspunt. Zij laat 2 en 3 dimensionaal werk zien. Beweging, stroming, herhaling en lijnenspel zijn steeds terugkerende thema’s in haar werk, o.m. in een serie schilderijen "stormbrekers en meerpalen".

Zie ook http://www.marinatramper.nl/


 

 

 

 

 

 

Marianne de Keizer & Inge van den Hooven van het Viltatelier. Ongeveer 8 jaar geleden ontdekten Marianne en Inge dat zij allebei gefascineerd waren door het viltproces. Samen hebben zij het viltproces onder de knie gekregen. Op deze tentoonstelling ziet u een kleine doorsnee van hetgeen zij de afgelopen tijd gemaakt hebben.

Zie ook de website: http://www.hetviltatelier.nl/