Galerie Serruys

 
 
 

 

   

Van 23 augustus tot en met 11 oktober 2009 exposeren Thea van der Meer en Lavth hun werk in Galerie Serruys.

 


 
 
 

 

   

Thea van der Meer

Thea schildert vanuit haar hart, intuïtief. Geen werk is daarom hetzelfde. Altijd herkenbaar : kleur, beweging en gevoel. Op locatie ( kunstmarkten e.d.) komt zij ook goed "uit de verf". Juist het spontane, het contact met mensen , het ongedwongene inspireert haar. In diezelfde ongedwongen sfeer, in haar atelier/serre in de wijk Blijdorp laat ik u graag haar schilderijen zien.

Meer informatie op www.vrolijkeschilderijen.com

Hiernaast een werk van Thea van der Meer

 


 
 
 

 

   

Lavth

 

Zij schildert, beeldhouwt en maakt objecten. Alles in kleur en met een eigen handschrift.
Regelmatig exposeert zij in galeries. Haar inspiratie haalt zij uit de fijne en droevige dingen in het leven. Ook de natuur is een grote bron van inspiratie voor haar.

Hiernaast werk van Lavth

 

 

 


 
 
 

 

   

Van 18 oktober tot en met 13 december 2009 exposeren Marion Mulder en José van Adrichem hun werk in Galerie Serruys.

 


 
 
 

 

   Marion Mulder

Zo’n tien jaar geleden begon Marion Mulder uit Krimpen a/d IJssel met een cursus aquarelleren. Deze eerste kennismaking met schilderen was aanleiding om bij verschillende kunstenaars lessen te volgen en met diverse technieken te gaan werken.  Al snel gaf Marion de voorkeur aan het werken met acrylverf  boven pastelkrijt en aquarelleren. De keuze was niet zo moeilijk:  zij houdt van vrolijke, felle kleuren en met acryl komt dit uitstekend "uit de verf".  Marion heeft in haar beginperiode allerlei onderwerpen geschilderd, maar tijdens de periode van pastelkrijt bleek dat dieren haar het meest boeien. Aanvankelijk  kregen de koeien uit de "Krimpenerwaard"  de voorkeur, maar nu zijn o.a. giraffen, pinguins en paarden in haar werk terug te vinden. Zij omschrijft haar werk zelf als "schilderen met een knipoog naar de werkelijkheid". De schilderijen stralen vrolijkheid en humor uit; u kunt zich bij het zien van haar schilderijen afvragen “wie kijkt er nu naar wie?”.

Voor meer informatie kijk ook op www.marionmulder.info

 


 
 
 

 

   José van Adrichem

Geboren (1942) en getogen in Rijswijk ZH, nu woonachtig in Krimpen aan den IJssel. José is 6 jaar geleden begonnen met boetseren. Na haar HBO opleiding heeft zij 15 jaar gewerkt als lerares handvaardigheid en is daarna in het bedrijfsleven terecht gekomen. Na het werkzame leven kwam er weer tijd vrij om een creatieve hobby op te pakken. De kennis van veel technieken en materialen was aanwezig, maar uiteindelijk heeft zij gekozen voor klei. Zij heeft een voorkeur voor handgevormd werk, waarbij het thema ‘vis’ regelmatig terugkomt. Afwisselend werkt zij met fijne chamotte, glazuren en de elektrische oven en met de grovere Raku klei, waarbij het resultaat na de Raku stook steeds weer verrassend is.

 


 
Galerie Oostvogel  

 

   
Galerie Serruys verzorgt vanaf januari 2008 ook de exposities in Galerie Oostvogel, gevestigd in het Verpleeghuis Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1,
3078 KA Rotterdam

 


 
 
 

 

 

 

Van 30 augustus tot en met 18 oktober 2009 exposeren Judith van Es en Fenmei Hu hun werk in Galerie Oostvogel.

Judith van Es toont keramiek. Hiernaast een voorbeeld van haar werk.

 

 


 
 
 

 

   

Fenmei Hu laat olieverfschilderijen zien uit de serie 'fallen leafs' Hiernaast werk van Fenmei Hu

 

 


 
 
 

 

   

Texelse landschappen en plastieken in klei

Van 25 oktober tot en met 6 december 2009 exposeren Hetty Looman en de vrienden van Texel hun werk in Galerie Oostvogel.

Hetty Looman laat kleiplastieken zien en ontwerpen voor kaarsen. Hiernaast een portret van Edrian.

 

 


 
 
 

 

   

De vrienden van Texel bestaat uit een kring van vijf / zes vrouwen die elke zomer een week naar Texel gaan om daar te schilderen, te tekenen, te fotograferen. Het blijkt elke keer weer bijzonder inspirerend. Zij laten werk zien in verschillende technieken zien.

Galerie Oostvogel laat werk zien van

Pauline van der Hoeven,
Liesbeth van de Meent,
Cora Beijersbergen van Henegouwen,
Carien van der Hoeven en
Djoe Postma.

Hiernaast een werk van Cora Beijersbergen