Informatie     Expositie     Archief     Contact

 

 

 

 

 

 

Van 29 april tot 14 juni beelden van Ria Pool

en schilderijen van Frank de Gee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ria Pool beeldend kunstenaar had na haar werkzame en drukke leven als moeder tijd voor zichzelf.

In eerst instantie is Ria zich gaan verdiepen in fotografie, ze wilde een sfeer vastleggen door te spelen met licht. Door de fotografie kwam ze in aanraking met beeldende kunst waar ze zich nu al zo’n 20 jaar mee bezig houdt.

Ze volgde lessen in Zoetermeer bij het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC). Haar inspiratie is het leven zelf en laat haar werk spontaan ontstaan. Ze werkt met verschillende materialen zoals keramiek, beton, hout, gips, glas en papier-maché en elk beeld is uniek.

 

Geniet van de expositie zoals Ria heeft genoten van het creëren van haar kunstwerken.

Voor informatie kunt u Ria bereiken via haar e-mail riapool@casema.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frank de Gee is klassiek opgeleid cellist en daarnaast heeft beeldende kunst altijd zijn belangstelling gehad. Tekenen deed hij altijd al en zo’n tien jaar geleden nam hij de penseel ter hand om 19e-eeuwse schilders te kopiëren zoals Andreas Schelfhout e.a..

Frank heeft daar veel van geleerd en inmiddels heeft hij zijn eigen stijl en smaak ontwikkeld. Hij schildert met olieverf op professioneel gespannen linnen. 


Zijn liefde voor de Waddenzee en weidse wolkenluchten heeft  hij te danken aan de vele jaren die hij tijdens vakanties doorbracht op de zeilboot waarmee ze over het Wad zwierven. Bij de wedstrijd ‘Schilderij van het jaar’ van 2013 werd Waddenzee bij zonsondergang genomineerd. 

www.frankdegee.nl