Informatie     Expositie     Archief     Contact

 

 

 

Van 4 maart tot 26 april keramische beelden van Renée du Clou en schilderijen van Arnout van Mameren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renée du Clou beeldend kunstenaar, woont en werkt in Pijnacker. Is docent beeldende vorming. Opdrachten en vrij werk maakt zij in het ATELIER 1647.

Voor de expositie in Galerie Serruys zijn de keramische beelden “hangouderen”  en “de muzikale keuken” gemaakt. Portretten die goed in de omgeving passen. Figuren met keukenattributen spelen een vrolijke noot en zijn een inspiratiebron voor de gezonde maaltijden aldaar.

 

De 11 hangouderen nemen het belangrijke nieuws van Rotterdam door en evalueren hun leven.  De groep bestaat uit 10 mannen en als elfde is er gelukkig nu ook een geëmancipeerde vrouw bijgekomen. Deze beelden zullen de vitrine tot 26 april bevolken.

Meer van haar werk is te vinden op www.atelier1647.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnout van Mameren (1959, Kaapstad) is beeldend kunstenaar en architectonisch vormgever. Na zijn middelbare school studeerde hij bouwkunde aan de TU Delft. In zijn studio aan de Nieuwe Haven werkt de kunstenaar aan schilderijen en tekeningen. Arnout maakt ook ontwerpen voor duurzame woningen, earthbag buildings en stedenbouwkundige plannen onder de naam Artvark.

Zijn schilderijen zijn vaak verhalend opgebouwd en persoonlijk van aard. Herinneringen, oud beeldmateriaal en andere beelden die hij om zich heen verzamelt, verwerkt en voegt Arnout samen tot een complex geheel waarin vervreemding, natuur, intimiteit en ontheemding centraal staan. www.ateliervanmameren.com www.sustainablebuildingprojects.com