Informatie     Expositie     Archief     Contact

 

 

 

 

 

 

Van 17 juni tot 2 augustus schilderijen van Gaston Bout en keramiek van Martina Bout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martina Bout is beeldend kunstenaar. Ze was hoofdleidster op een peuterspeelzaal waar ze veel van haar creativiteit in kwijt kon. De peuters stimuleerde ze al vroeg om hun eigen creatieve ontwikkeling met klei, verf en kleurpotloden te ontdekken. Martina volgde lessen kunstgeschiedenis en maakte poppen in het creativiteitscentrum van Zoetermeer. Vanaf 2002 tot heden werkt ze in het beeldhouwatelier van het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) met keramiek, steen, hout, beton en brons. 

Martina heeft met haar kunst op verschillende locaties geëxposeerd: Pijnacker, Bergschenhoek, het Regionaal Expertise Centrum, verpleeghuis Monteverdi in Zoetermeer en ook tentoonstellingen samen met mede cursisten in het CKC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaston Bout was na zijn reclame en tekenopleiding een aantal jaren werkzaam op een reclame atelier. Daarna was hij tot aan zijn pensioen werkzaam als etaleur/decorateur en richtte hij stands in op beurzen en tentoonstellingen o.a. in Brussel, de RAI in Amsterdam, Jaarbeurs in Utrecht en elders in het land. Daarin kon Gaston erg veel van zijn creativiteit kwijt.

Tekenen en schilderen was en is een van zijn hobby’s. Gaston schildert in acryl, olieverf, pastel en aquarel. De laatste twintig jaar geeft Gaston advies in een bedrijfsmuseum. Samen met zijn vrouw Martina exposeerde hij in Zeeuws Vlaanderen.