Informatie     Expositie     Archief     Contact

 

 

 

Van 16 september tot 24 oktober fotografie van Teus de Groot en bronzen beelden van Bas Themans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teus de Groot fotografeert al vrijwel zijn hele leven, maar het werd pas echt serieus toen hij overstapte van analoge naar digitale fotografie. De creatieve mogelijkheden van de beeldbewerking maakten het voor hem mogelijk om zijn beelden te creëren. Niet van belang is ‘wat’ hij fotografeert, maar ‘hoe’ hij het fotografeert. Met de vervreemding of de abstractie van wat wordt afgebeeld wil hij de kijker verrassen, raken en meenemen in zijn fascinatie voor nieuwe werelden die zijn te ontdekken in ogenschijnlijk nietszeggende onderwerpen.

Hij richt de blik op het onbeduidende, het op het eerste gezicht weinig fotogenieke en soms zelfs lelijke. Maar onbeduidend of lelijk is betrekkelijk, het is maar ‘hoe’ je het bekijkt. En het gaat om kijken, door goed kijken ‘zien’, het ontdekken van schoonheid waar je het niet verwacht. Dat is voor hem fotograferen. “alles is altijd meer dan het lijkt te zijn.  www.teusdegroot.nl.

 

 

 

 

 

 

 

De Rotterdamse kunstenaar Bas Themans maakt prachtige bronzen beelden die er uitzien alsof ze honderden jaren in de modder of in zee hebben gelegen. Maar..., het zijn moderne beelden die aan alle kanten verrassende bewegingen laten zien.

Glad en ruw, sierlijk en hoekig, ruimte en massa worden tegen elkaar uitgespeeld.

Een spel van contrasten in de ruimte waarbij - als je de tijd neemt - veel te zien is.

 

Kijkt u naar hoe mooi en boeiend verval en vervorming kan zijn.

Meer informatie over de kunstenaar kunt u vinden op basthemans.kunstzicht.nl.