Galerie Serruys

 
 

Tentoonstelling
Ron Brus en Anton Vrede
29 juli t/m 9 september 2007

 

 


Van 29 julit/m 9 september 2007 zal Galerie Serruys werk tonen van Ron Brus en Anton Vrede.
De feestelijke opening vindt plaats op zondag 29 juli om 15.00 uur.


 
 


 

 Nadat begin 2007 het werk van de in 2005 een overleden Rotterdamse kunstenaar Ron Brus met een succesvolle overzichtstentoonstelling in Delfshaven te zien is geweest, zal nu een en selectie van het werk in Galerie Serruys worden tentoon gesteld.
Lovende kritieken in NRC en AD en reportages op lokale televisiezenders trokken in januari veel publiek naar de expositie. Daarom is besloten een selectie van Brus werk nog één keer in Rotterdam te laten zien en te koop aan te bieden. En wel op een locatie waar Ron in zijn meest creatieve periode heeft vertoefd, in het Oude Westen.
 


 
 
  

 

 


Het vrije werk van Ron mag met recht vrij worden genoemd. Hier voelen we de directe relatie van de schilder met zijn materie: acrylverf, aquarel, inkt. De fantasie, de humor, het onbestemde, het mysterieuze, het onzegbare. Deze vrije, associatieve schilderstijl, heeft geleid tot een groot aantal werken, die Ron tijdens zijn leven nooit geëxposeerd heeft. Expressionistisch werk van o.a. Sandro Chia, Paladino en Anselm Kiefer vormden een belangrijke inspiratiebron voor Ron. Ron Brus is opgegroeid in Barendrecht en heeft tussen 1974 en 1978 de Academie voor Beeldende Kunst te Rotterdam gevolgd.


Voor meer informatie: www.rbrus.tk

 
 
 


 

 

 


Anton Vrede is op Curaçao geboren, kwam op 8 jarige leeftijd naar Nederland en studeerde van 1971 tot 1977 aan de Academie te Rotterdam. Daar sloot hij vriendschap met onder meer Ron Brus. Zijn werk bestaat onder meer uit tekeningen, grafiek, schilderijen en bronzen beelden. In deze expositie toont hij een aantal bronzen beelden.
Anton Vrede werd bekend door zijn bonte, sprookjesachtige jungletaferelen. Maar de laatste jaren is zijn werk eenvoudiger en meer gecomprimeerd geworden. Ernstig, maar ook lichtvoetig. In het vertellen van zijn verhaal, spelen dieren nog steeds een grote rol. Ook in de bronzen beelden. Met deze dieren grijpt hij terug op oeroude symbolen, zoals die voorkomen in mythen en fabels. Ook in de beelden gaat het om de speelse behandeling van dieren: de olifant, de haas, de aap, de pinguïn. Ieder met zijn eigen karakter. Driedimensionaal hebben ze meer lucht gekregen en leven ze meer. Anton Vrede bewondert collega´s als José M.Capricone, Wifred Dania, Jan Roëde, Gerrit Alberts en Kees Timmer. Allemaal kunstenaars die, los van de heersende stromingen, hun eigen weg gaan.

Voor meer informatie: www.antonvrede.nl
 
 
Volgende Expositie  

 

 

   

Van 16 september t/m 18 oktober zal
Saskia Serlé olieverf schilderijen tonen en
Petra Schut lemen torens en kleitabletten