Galerie Serruys

 
 

 

Van 12 januari tot en met 2 maart 2014 laten
Paula van den Elshout en Ludo Roders hun werk
zien in Galerie Serruys

 

 

 

 

Paula van den Elshout woont en werkt in het Oude Noorden van Rotterdam Op deze expositie laat zij de twee kanten van haar werk zien. Aan de ene kant de modeltekeningen die het uitgangspunt zijn voor etsen in het platte vlak. Zij werkt in o.a. de grafische technieken polymer etching en gelatinedruk. Aan de andere kant het handgeschepte papier dat het uitgangspunt is voor 2- of 3 dimensionaal werk. Zij recyclet daartoe zelf papier en resten uit de natuur als hop en zeewier.
Bij de etsen gaat het om de uitdrukking van de modellen die ogenschijnlijk vanzelf voortkomen uit de pentekeningen en die in een latere fase ook weer als vanzelf ondersteund worden door het kleurgebruik. Bij het papierwerk gaat het om de gevoelens die de natuur in haar losmaakt: ontzag voor de enorme rijkdom, jaloezie op de perfectie en een gevoel van veiligheid bij een warme moeder. Voor meer informatie kijk op www.paulavandenelshout.nl 
 
 

 

 Paula: “In het maken van het werk zelf, ervaar ik zoveel vreugde, dat ik niet veel meer nodig heb, om aan het werk te blijven. Dat ik daarvoor in mijn atelier kan zijn, is daarin een heel belangrijke factor. En dat dat in de Vinkenstraat staat, ook. Met de onontbeerlijke hulp van de Deelgemeente Noord en van Creatief Beheer is het gelukt, om de gevoelde rijkdom in het atelier, ook naar buiten te brengen. Dat het atelier ook voor de kinderen uit de Vinkenstraat een meerwaarde heeft, vervult mij met trots. Geniet van deze expositie: nu bent U aan de beurt ….”

 

 

 

 


 
 
 

 

 

 Ludo Roders studeerde af aan de Willem de Kooning academie in schilderen, tekenen en grafiek. Kort daarna kwam ze in aanraking met zand-, sneeuw- en ijssculpturen, waarvoor ze nu al bijna 20 jaar over de hele wereld reist om deel te nemen aan festivals en competities. Wanneer ze in haar woonplaats Rotterdam is, werkt ze in haar atelier aan haar schilderijen, tekeningen en sculpturen waarbij ze een mix van technieken en materialen gebruikt. Binnen die veelzijdigheid is er een duidelijke rode draad zichtbaar: de realiteit van de mens met z'n emoties en kwetsbaarheid. Deze verbeeldt Ludo op een poëtische, minimalistische en eigen manier waarbij de grens tussen werkelijkheid en droom vervaagt. Het werk komt dicht bij en zal altijd proberen de emotie te raken en de kijker te doen verstillen.

 

 

 


 
 
 


 

 

 

 

Ludo heeft haar expositie de titel 'Dreaming of a magic reality' meegegeven. Tijdens deze expositie toont Ludo een mix van werken: zandfiguurtjes, schilderijen en mixed media tekeningen. Meer van haar werk kunt u bekijken op www.ludoroders.com


Zondag 19 januari om 15.00u. is er een feestelijke opening in aanwezigheid van Ludo Roders en Paula van den Elsout

 


 
 
 

 

 

 

 

 

Agaath Hordijk is geboren en getogen in Rotterdam en woont al ruim 40 jaar in Krimpen aan den IJssel. Haar passie is het vormen van objecten uit klei. Hiervoor gebruikt zij Franse chamotte klei in verschillende kleuren en bewerkt sommige objecten met oxide’s. Het werken met glazuur heeft niet haar voorkeur. Zij vindt het een uitdaging om in haar beelden vorm te geven aan menselijke contacten en de natuur, zoals in de goed gemutste tuinwachter, in vogels, in aardbollen en in menselijke figuren. De beelden zijn vorstbestendig en als de beelden een poosje buiten staan kan het een natuurlijke groene aanslag krijgen. Ook de gebronsde keramiek is vorstbestendig. Haar opleiding heeft zij genoten bij keramist Herman Gast en daarnaast via de vrije kunstacademie. Zij geeft cursussen in de eigen werkplaats. Voor meer informatie,
kijk op www.agaathvandijk.nl

 

 

 

 

 


 
 
 

 

 

 

 

Sandra Blaauw woont en werkt in Krimpen a/d IJssel. Zij construeert het schilderij niet maar probeer het te laten ontstaan. Tijdens het ontstaansproces is zij de bestuurder, maakt haar afwegingen en keuzes en beslist. Deze werkwijze is verwant aan Panta Rhei:….Alles stroomt, Alles beweegt, verandert (Heraclitus).
Haar voorkeur gaat uit naar natuurlijke materialen zoals: gouache, ei-tempera, krijt, Oost Indische inkt, rijstpapier en moerbeiboom papier. Het papier waarop zij werkt is heel belangrijk. Het moet prettig aanvoelen en een goede structuur hebben. Zij legt het papier op de grond, loopt er om heen, begint te werken en zet de eerste lijn. Bij deze manier van werken past goed de uitspraak van de schilder Paul Citroen die zei: “wat je op papier zet zijn lijnen, stippen, vlekken, vegen en uit het samenspel van al die elementen komt de tekening vanzelf te voorschijn”.

 


 
 
 

 

 

 

 


In de krijttekeningen heeft zij gebruik gemaakt van de frottage-techniek (afwrijven). De organische manier van werken en de gelaagdheid in het werk (textuur) zijn voor haar belangrijke inspiratiebronnen.
Door op een speelse, ontdekkende manier te werken, probeert zij nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen. Daarbij is een hoge mate van concentratie gecombineerd met een gevoel van vrijheid en onbevangenheid van groot belang.

 

 

 

 

  

 

 

 

Galerie Serruys verzorgt geregeld
exposities in Galerie Oostvogel. U vindt
het in Laurens Antonius IJsselmonde,
Groene Tuin 1, 3078KA Rotterdam.


Van 19 januari tot en met 11 maart 2014 laat
Sascha van Ommeren haar werk zien in Galerie Oostvogel.

 

 

 

 

 


Geluksmomenten op etsen en schilderijen. Onder dit moto exposeert Sascha van Ommeren in Galerie Oostvogel. Het gaat om persoonlijke notities in de vorm van schilderijen in tempera of gemengde techniek en etsen. Dromen, herinneringen, waarnemingen, neurosen; het onzichtbare wil ze zichtbaar maken. De verstilde figuren, bomen, vogels, geestverschijningen en liefdeskoppels figureren in een sprookjesachtige wereld, soms met een stekelige lading.
De schilderijen en etsen zijn ontstaan en opgebouwd in vele lagen en vele fasen. Zodat het schilderij een “huid” krijgt plus een verleden en meer intensiteit van kleur. Door de gelaagde lagen heen wordt de magische wereld van Sascha van Ommeren zichtbaar.

 

 

 


 
 
 

 

 

 


Sascha laat in de vitrines klein werk zien: etsen met bladzilver zonder lijst, verpakt in cellofaan, om op een mooi plekje neer te zetten of op te hangen of als bijzonder cadeautje voor een speciaal iemand.


Sascha studeerde af aan de Willem de Kooning Academie. Voor meer informatie, kijk op www.saschavanommeren.nl, en www.stuw-art.nl

 

 

 

 

 


 
 
 

 

 

 

 

Anneke Slappendel woont en werkt in Oudekerk a/d IJssel. Sinds 1980 is zij actief met keramiek, waarvan de laatste jaren intensief. Zij wil met klei iets moois maken, waar anderen dan van kunnen genieten. Steeds is zij op zoek naar nieuwe toepassingen van deze eeuwenoude techniek. Haar werk bestaat uit handgevormde unica, nu eens figuratief dan weer functioneel.
Per object bepaalt zij hoe gestookt of geglazuurd zou kunnen worden om elk werk een eigen karakter te geven. De buitenbeelden zijn op 1200 graden gestookt waardoor ze geheel vorstbestendig zijn. Zij heeft het werken als keramiste geleerd door vallen en opstaan. Behoudens enkele losse cursussen, is zij autodidact. Zie voor meer informatie haar website: www.annekeslappendel.nl

 

  
 
 

 

 

 

 

Ria ‘t Hart woont en werkt in Krimpen a/d IJssel. Haar thema is hoofdzakelijk emotie en experiment. Ria werkt zowel abstract als figuratief. Luisterend naar muziek schildert zij kleur tegen kleur, zoekend naar vormen, met verrassend resultaat, waarbij zij veel aan de verbeelding van de kijker overlaat. Zij schildert hoofdzakelijk met acrylverf. Op dit moment experimenteert ze met verschillende papiersoorten, waaronder karton e.d.
Haar opleiding kreeg zij door middel van cursussen en modeltekenen. Daarna werkte zij bij bekende kunstenaars in hun atelier. Door veel te experimenteren werd er naar een eigen stijl gewerkt.