Galerie Serruys

 
 
 

 

 

 

 

In Galerie Serruys is van 8 maart tot en met 3 mei 2015
werk te zien van de gezusters Pam & Lilian Wessels 
 
 

 

 

 

 

Lilian Wessels groeide op in een kunstzinnig milieu. In 1978 volgde ze een studie Art & Design/sculpture op het Padworth College in Engeland. Terug in Nederland deed ze een studie anatomie voor de kunstenaar.
Daarna gaf Lilian een aantal jaren lessen in keramisch handvormen. In 2001 sloot ze zich aan bij het ‘Centrum voor Kunst & Cultuur’ in Zoetermeer. Daar volgde ze lessen in portrettekenen, boetseren, beeldhouwen, keramisch vormgeven, pottenbakken en fotografie. Zij is aangesloten bij het kunstenaars collectief Terra Art Projects te Zoetermeer.
Lilian maakt o.a. portretten van keramiek. Haar werk ontwikkeld zich nog steeds. Nieuwe inspiratievormen, nieuwe technieken en gebruik van andere materialen vormen als het ware een ontdekkingsreis waarvan het einde nog niet in zicht is.
Lilian: ‘Om Afrika te kunnen begrijpen moet je met nieuwe oren kunnen horen en met nieuwe ogen kunnen zien. Het is een schitterend continent, waar veel liefde, strijd en verdriet heerst. Het zijn beelden die warmte en intimiteit uitstralen’.


 

 


 
 
 

 

 

 

 

 

Maar ook oude pelgrimsroutes, gebedsvlaggen en kloosters fascineren Lilian. China en Tibet geven haar volop inspiratie, Chinese wijsgeren, pelgrims, monniken en Boeddha’s vaak met hun karakteristieke gezichten verwerkt ze in haar keramische beelden.
Kijk voor meer op www.lilianwessels.nl

 

 


 
 
 

 

 

 

Pam Wessels heeft aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam gestudeerd en is sindsdien werkzaam als docente Beeldende Vorming. 10 jaar heeft zij les gegeven aan leerlingen havo/vwo met het profiel Kunst. Excursies naar musea zoals het Boymans van Beuningen en het Groninger museum, het Rijksmuseum en het Kröller-Müller zijn daarbij een belangrijk onderdeel. Het doel van haar vak als docente Beeldende Vorming is het begeleiden en uitdenken van concepten. Voor diverse toneelgezelschappen, heeft Pam Wessels het decorontwerp getekend en de uitvoering begeleid. Deze stukken werden o.a. opgevoerd in theater De Vest en bij Provadja in Alkmaar. Momenteel is zij werkzaam bij Crejat (www.crejat.nl) in deeltijd kunnen volwassenen daar een academische opleiding volgen, maar ook losse workshops op het gebied van kunst.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Het autonome werk van Pam Wessels bestaat uit viltprojecten met een poëtische lading. Het gehele proces van maken is een belangrijk onderdeel van haar werk. De schoonheid van de ruwe wol tot aan het uiteindelijke viltobject. Portretkunst behoort ook tot haar werkzaamheden, zij werkt ook in opdracht.

 

 

 

 


 
 
 

 

 

 

In Galerie Serruys is van 10 mei tot en met 28 junii 2015
werk te zien van Ria 't Hart en Helma van Wijck

 


 
 
 

 

 

 

 

 

Ria ‘t Hart woont en werkt in Krimpen a/d IJssel. Sinds kort is zij meer gaan experimenteren. Het roer om! Al jaren schildert zij zowel abstract als figuratief met acrylverf. Hoofdzakelijk mensfiguren op aquarelpapier en doek. Nu schildert zij op geprepareerd acrylpapier met acrylverf; zij schuurt en poetst in het werk. Ook gebruikt zij een plamuurmes of grote kwasten en verschillende papiersoorten w.o. karton e.d. waardoor er weer heel ander werk ontstaat. Zij werkt ook op doek. Zij heeft er erg veel plezier in en het resultaat verrast. Op deze expositie toont zij haar laatste werk, aangevuld met eerder gemaakt werk. Haar opleiding kreeg zij door middel van cursussen en modeltekenen. Daarna werkte zij bij bekende kunstenaars in hun atelier. Door veel te experimenteren heeft zij naar een eigen stijl gewerkt. Meer werk kunt u zie op haar website www.riathart.webklik.nl

 

 


 
 
 

 

 

 

 

Helma van Wijck-Batenburg is geboren in 1957 in Aalsmeer, studeerde biologie in Amsterdam en woont sinds 1983 in Krimpen aan den IJssel. Bij keramiste Agaath van Dijk in Krimpen aan den IJssel volg ik sinds 2008 jaar cursussen in keramiek vrije vormgeving en kan daar mijn creativiteit kwijt in de klei. Haar inspiratie vindt zij vaak in de dierenwereld, maar ook in de gebeurtenissen om haar heen.
In haar werken komt regelmatig de liefde voor de natuur terug en zij probeert vogels en dieren vaak natuurgetrouw weer te geven. Ook werkt zij graag vanuit een bolvorm en met veel aandacht voor details in de bijbehorende figuren. (o.a . “dikke dames”, dieren op een bol). Zij werkt het liefst met fijne chamotte klei , die daarna (deels) behandeld wordt met koperoxide en/of glazuur. Sommige creaties lenen zich echter ook heel goed om met keramiekverf behandeld te worden. 

 

 

 

Galerie Serruys verzorgt geregeld
exposities in Galerie Oostvogel. U vindt
het in Laurens Antonius IJsselmonde,
Groene Tuin 1, 3078KA Rotterdam.


In Galerie Oostvogel is van 15 maart tot en met 10 mei
2015 werk te zien van Joke Vonk en Ineke Haaksema

 

 

 

 

 

Joke Vonk is in 1955 geboren in Rotterdam en woont sinds 1982 in Ridderkerk.
Zij heeft een opleiding als plateelschilderes gehad bij de Porceleyne Fles in Delft.
Later is zij in de zorg gaan werken, maar in haar vrije tijd heeft zij diverse cursussen gevolgd op teken-en schildergebied. Momenteel volgt zij nog een cursus portret- en modeltekenen en -schilderen in Barendrecht met Sylvie Overheul als docente. Eerder docenten waren o.a. Gijs Voskuil, Helene Zielstra, Ferdinand Sikken en vele jaren Jan de Grauw.
Binnen deze expositie zullen tekeningen en schilderijen te zien zijn, die op Afrika geïnspireerd zijn.
Tijdens 3 teken en schilderreizen naar Gambia en Senegal (2007, 2009, 2012), zijn enkele werken ontstaan. Maar de meeste werken zijn gemaakt n.a.v. foto’s, die tijdens die reizen gemaakt zijn.


 
 
 

 

 

 

 

 

Deze collectie bevat pastel en potloodtekeningen, schilderijen in olieverf en inktschetsen.
De mens staat centraal in het werk, maar er worden ook enkele landschappen getoond.
Delen van deze collectie, zijn de afgelopen jaren te zien geweest in exposities binnen Ridderkerk.
Dit waren het Gemeentehuis, de Oudheidkamer en woonzorgcentrum Reyerheem.
Ook tijdens de evenementen van de kunstroute Ridderkerk waren de werken te bezichtigen.
Met ander werk heeft zij eerder in Rotterdam, Barendrecht en Capelle a/d IJssel geëxposeerd. Kijk ook op jokevonk.nl

 

 

 

 


 
 
 

 

 

 

 

Ineke Haaksema woont en werkt in Ridderkerk.
Al vele jaren maakt zij poppen van zelf hardende klei. Zij zocht meer uitdaging en dat heeft zij gevonden in porselein Zij boetseert dat met de hand en nadat ze gebakken zijn op 1260 graden, verft zij de beelden met olieverf. Zij vindt het leuk om haar fantasie de vrije loop te laten en iets geks met haar poppen te doen.
Haar werk van keramiek zijn handvormen, dat kan van alles zijn: vogels, mensfiguren, bloemen, vazen en objecten, wel of niet geglazuurd. Ook in klei leeft zij haar fantasie uit.
Zij heeft een aantal keren geëxposeerd in de Oudheidkamer in Ridderkerk.

 

 


 
 
 

 

 

 

Van 17 mei tot en met 5 juli 2015 laten Jos Schelfhout en Lies Ong hun werk zien in Galerie Oostvogel

 

 


 
 
 

 

 

 

 

Jos Schelfhout (1953) is kunstschilder in Bergschenhoek. In de afgelopen jaren heeft hij een verscheidenheid aan stijlen ontwikkeld. De essentie van zijn werk is: het vertalen van emotie naar kleuren en vormen op het doek. Schilderen is voor hem: kijken, emotie, kleur, expressie en abstractie. Hierdoor laat hij veel kanten van zichzelf zien. Zijn werken kenmerken zich dan ook als zeer kleurrijk, expressief, figuratief en abstract. De ene keer gaat hier voorbereiding aan vooraf , de andere keer begint hij direct met schilderen en gaat dan op ontdekkingstocht, de balans zoekend tussen controle en volledig los gaan

 


 
 
 

 

 

 

 

In 1995 is hij in contact gekomen met kunstenaar Gerard Rietbergen en heeft van hem de grondbeginselen van creativiteit en schilderen geleerd. Vanaf 2008 heeft hij een aantal maanden per jaar les bij Jan van Lokhorst te Gouda. In Frankrijk schildert hij jaarlijks 1 week intensief met Jan en een groep cursisten, op locatie en bij de boerderij van Jan. Bij hem is zijn manier van schilderen het meeste veranderd. Zijn werk is veel vrijer geworden. De emotie die een bepaald beeld bij hem oproept kan hierdoor steeds beter worden omgezet in kleuren en vormen. Sinds augustus 2013 schildert Jos fulltime. Jos neemt deel aan vele exposities en kunstmarkten.

Kijk ook op www.jos-schelfhout.exto..nl


 
 
 

 

 

 

 

 

Lies Ong is een vrijetijdskunstenaar. Het creatief bezig zijn heeft Lies altijd al aangetrokken. In de loop van de tijd heeft zij verscheidene cursussen en workshops gevolgd o.a. tekenen en schilderen. Ruim 10 jaar geleden is Lies begonnen met het volgen van de cursus beeldhouwen en boetseren. Zij was nieuwsgierig hoe bijvoorbeeld Venus, uit het beroemde schilderij ‘De Geboorte van Venus’ (geschilderd door Sandro Botticelli) van opzij en aan de achterkant eruit zou kunnen zien. Lies maakt beelden van verschillende materialen, zoals steen, brons en keramiek. Zij heeft ook een beeld van hout en een beeld van glas gemaakt.

  
 
 

 

 

 

 

Dieren maken deel uit van haar werk, maar ook de mens neemt een belangrijke plaats in. De houding speelt daarbij een belangrijke rol, omdat daarmee een bepaalde emotie en/of gemoedstoestand weergegeven kan worden. Het blijft voor haar een uitdaging om van een tweedimensionale verbeelding een eigen beeld in drie dimensies te maken. Maar ook het maken van abstracte vormen uit steen gaat Lies niet uit de weg, daarbij wordt uitgegaan van de vorm van de steen. Inspiratie haalt zij onder meer uit haar omgeving, klassieke oudheid en schilderijen.

Kijk ook op www.lies-ong.exto.nl

 

 

 


 
 
 

 

 

 


Laurens Antonius IJsselmonde gaat in September van dit jaar verhuizen naar een nieuw Revalidatiehotel aan de Motorstraat bij het Zuidplein. Daar is niet voorzien in plek om te exposeren.

Na de bovengenoemde expositie houdt Galerie Oostvogel dan ook op te bestaan. Met dank aan alle kunstenaars, hebben we mooie exposities kunnen maken.