Galerie Serruys

 
 
 

 

   Van 2 mei tot en met 20 juni 2010 exposeren
Nancy Kroon en Jan Bakker
hun werk in Galerie Serruys.

 


 
 
 

 

   
Nancy Kroon
wil in haar werk zowel kracht als gevoeligheid en beweging laten zien. Zachte maar ook sterke vormen die samenvloeien met strakke lijnen en zo een volledig zelfstandig karakter krijgen.

Zoals een verhaal of een mythe een dubbele bodem kan hebben, zó wil zij dat iets te raden of te zoeken blijft in haar kunst. Dat wil zij realiseren door in het schilderwerk weg te laten, te omhullen, te verbergen. Een beeld van schaduwen, schimmen, lijnen en vlekken die eeuwig door kunnen gaan, ook buiten het doek. Hierdoor laat zij menselijke vormen ontstaan, naakten die zich nooit helemaal bloot geven.

Zij exposeert de laatste jaren regelmatig in Griekenland.

Zie voor meer informatie ook www.kroonkunst.nl 
 
 

 

 Jan Bakker
is al meer dan 50 jaar actief als kunstenaar. Zijn beelden en schilderijen zijn kunstwerken waarbij details ondergeschikt zijn aan het geheel. In Galerie Serruys toont hij kleine beelden in de vitrine. Voor de beelden gebruikt hij voornamelijk vijf materialen: staal, brons, cement, gietsteen, perspex. De keuze voor het materiaal vindt plaats tijdens het proces van de realisatie van het beeld, hij werkt niet vanuit het materiaal. Ontwerpen bij beelden is leuk. Je kunt experimenteren met ruimtelijkheid, bijvoorbeeld door het creëren van ruimtelijkheid met platte vlakken. De beelden en schilderijen die hij maakt tonen naar eigen zeggen eenzelfde handtekening. Als Bakker mensen uitbeeldt is het vaak meer een suggestie van mensen, dan een volledig gedetailleerde weergaven. Het totaal mag niet onderdoen voor de details. Waar de details bijhoren, daar moeten ze.

Kijk voor meer informatie op www.janbakkerart.nl

 


 
 

  

   
Van 27 juni tot en met 15 augustus 2010 exposeren
Petra Giorgi en Marleen van Zwienen
hun werk in Galerie Serruys.

 


 
 
 

 

   

Petra Giorgi verkent in haar werk de grenzen van de grafiek. Diep gebeten lijnen door sterk zuur zijn kenmerkend. Hier en daar manifesteren zich tekenachtige elementen en beeldfragmenten uit antieke beschavingen. De etsen hebben van een afstand een meer abstract karakter, echter hoe dichterbij je komt hoe meer je er in kunt ontdekken. Waar nodig worden tekens, fragmenten van teksten krabbels maar ook gedichten toegevoegd, die als een rode draad door haar werk lopen. De afbeeldingen die zij wil vastleggen gaan over aantasting, vergankelijkheid, kwetsbaarheid. De verschillende drukgangen geven de gewenste gelaagdheid. Door de subtiele kleuren van haar ingetogen werk krijgt het een sfeer van vervlogen tijden. De collages bestaan uit papier, textiel, gips en verf en stukken uit etsen. Deze krijgen een speciale betekenis door toevoeging van persoonlijke teksten en herinneringen.

Zij heeft geregeld solo exposities en neemt deel aan groepsexposities in vooral Zuid Holland. Verder geeft doceert zij kunstvakken in het Voortgezet onderwijs en geeft Kunstprojecten op diverse scholen.


 
 

 

 

   

Marleen van Zwienen werkt in textiel en glas. Beide technieken vragen een geheel eigen wijze van werken. In Galerie Serruys presenteert zij glasobjecten.

Vanuit een aanvankelijke interesse naar hoe dingen in elkaar zitten en gemaakt worden, heeft zij zich ontwikkeld tot een multidisciplinaire kunstenaar die geïnteresseerd is in hoe mensen in elkaar zitten en zich tot elkaar verhouden. Deze persoon- en groepsprocessen boeien haar zeer, zozeer zelfs dat zij bedrijfstrainingen geeft waarbij een van de werkvormen het verbindende thema is voor teambuilding. Haar opleiding tot bedrijfskundige komt haar daar zeer bij van pas. Maar ook los van deze achtergrond treedt zij op als docent en geeft zij cursussen in o.m. haar eigen glasblazerij. Zij heeft veel geëxposeerd in musea en galeries door geheel Nederland.

Voor meer informatie kunt u terecht op haar website: www.marleenvanzwienen.nl


 
 
Galerie Oostvogel  

 

   Galerie Serruys verzorgt vanaf januari 2008 ook de exposities in Galerie Oostvogel, gevestigd in het Verpleeghuis Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1,
3078 KA Rotterdam

Van 27 juni tot en met 15 augustus 2010 exposeren
Daniël Tavenier en Ortrud Brandes
hun werk in Galerie Serruys.


 
 
 

 

 

 


Daniël Tavenier (1964 / Katwijk) heeft zijn opleiding aan de kunstacademie van Den Haag (KABK) gevolgd en is afgestudeerd in 1987 in schilderen,tekenen en grafiek. De laatste tijd heeft hij zich toegelegd op het schilderen met oude technieken zoals eitempera. Ook zoekt hij via zijn werk meer interactie en contact met mensen. Daarvoor zoekt hij naar geschikte locaties en vindt deze vaker buiten de officiële galeries, die vaak voor veel mensen een wat te hoge drempel hebben. Om die reden heeft hij eerder het grote vierluik “de Levensboom” in Galerie Serruys in Antonius Binnenweg laten zien. Dit keer komt hij met een serie van 30 geschilderde illustraties op doek die een modern sprookje verbeelden. In de expositie kun je de schilderijen bekijken en tegelijkertijd een (verkorte) versie van het verhaal lezen. Het sprookje voor volwassenen is geschreven door Janna Beek en uitgegeven.

Kijk ook op www.dtavenier.com 
 
 

 

 

   

Ortrud Brandes (1959/Hannover) woont al jaren in Nederland en is eerst en vooral dichter, in Duits, Engels en Nederlands. Soms zoekt de creativiteit andere wegen en sinds enkele jaren schildert ze, experimenteert met taarten en maakt gehaakte tasjes. Zij schrijft met woorden in zoet, in verf en in draad. De handgemaakte tassen, stola’s, sjaals en petten zijn veel meer dan accessoires. De persoon die het item gaat dragen dienst als inspiratiebron voor Ortrud Brandes. Ze pakt de dingen in, maakt het licht met een tegendraadse, vooral zachte verpakking die de oorspronkelijke functie relativeert. 
 

 

   
Van 4 juli tot en met 22 augustus 2010 exposeren
Jan Saarloos en de Fotoclub Belfeld
hun werk in Galerie Serruys.


 
 
 

 

   
Jan Saarloos (1948) creëert met zijn dierachtige beelden een eigen fantasiewereld. Bij zijn dieren zijn meer eigenschappen niet dan wel aanwezig. Bewust laat Saarloos bepaalde kenmerkende eigenschappen van dieren achterwege en reduceert hij zoveel mogelijk, om tot de essentie van het dier te komen. Voor meer informatie zie: www.jansaarloos.nl

 

 


 
 
 

 

 


Fotoclub Belfeld
is een groep enthousiaste amateurfotografen die elke 1e en 3e maandag van de maand samen komen om elkaars werk te bespreken en zodoende kennis en ervaringen te delen. Keuze van onderwerpen is over het algemeen vrij.