Galerie Serruys

 
 

 

Van 21 augustus tot en met 9 oktober 2011 wordt
er in Galerie Serruys werk getoond van
Mirian Zimmerman en Ton Erwich. 

 

 

 

 

 

 

 


Mirian Zimmerman
is een schilder en graficus. Op deze expositie zijn schilderijen te zien uit verschillende periodes. Haar landschappen herken je aan de vele structuren. Weergegeven in dikke lagen olieverf of in acrylverf gecombineerd met lakverf. De landschappen zijn ontstaan door foto’s, soms bewerkt op de computer. Een belangrijke rol in haar werk is weggelegd voor water. Water staat symbool voor het voorbij stromende leven. De stroming die nieuwsgierig maakt. Wat brengt ze om de bocht? Het nodigt uit tot onderzoeken, verkennen en ontdekken. In haar landschappen zul je geen mensen en/of dieren tegen komen. Het gaat haar om de ervaring van de natuur. In de loop der jaren hebben zij zich ontwikkeld tot droomlandschappen. In haar laatste boomlandschappen, geschilderd met palet en in dikke lagen olieverf is sprake van een bijzondere sfeer.
Zij heeft sinds 1996 Atelier Galathea op Goeree-Overflakkee voor workshops en cursussen.

Zie ook op www.mirianzimmerman.nl

 


 
 
 

 

 

 

 

 

   

Ton Erwich streeft naar eenvoud, sobere vormen, minimale decoratie. In de potten en vazen is het landschap in de omgeving terug te lezen. Je ziet de sporen van landbewerking, zoals ze zijn te vinden in de kleipolders van de Hoeksche Waard. Je ziet ook de gelaagdheid van het coulisselandschap met akkers, sloten, populieren. Hij gebruikt steengoedklei uit het Westerwald. De klei wordt gedraaid en bewerkt met rolstempels en radeerwieltjes tot er een patroon ontstaat van lijnen en vlakken. Een andere techniek die hij graag gebruikt is naked raku. Na een herhaalde bewerking blijft een eierschaalhuid met craquelures en rookpitten over, soms ook zwarte rookvlekken. Ton Erwich heeft in het onderwijs gewerkt in beeldende vorming en handvaardigheid. Na een opleiding als pottenbakken aan het keramiekcentrum in Gouda opende hij Galerie Debuut in Nieuw Beijerland, waar hij nu enkele jaren workshops en cursussen organiseert.

Zie ook op www.galeriedebuut.nl

 

 


 
 
 

 

   

Van 16 oktober tot en met 4 december 2011wordt er in Galerie Serruys werk getoond van Els Bleijenberg en Daphne Bom.

 


 
 

 

 

 

   

Daphne Bom is in 1964 geboren in Kaapstad, waar zij een kunstopleiding heeft genoten. Sinds 1993 woont en werkt zij in Rotterdam. Daphne noemt zichzelf “een materialist”. Haar werk ontstaat uit het experimenteren met materialen om zo eigenzinnige toepassingen te ontsluiten. Momenteel zijn mensen – bekende en onbekende – hoofd thema in haar werk, en pakt ze het liefst een stift, of een kwast vol geladen met Indische inkt om de eerste streep te trekken. Tekenen is de kunstvorm die uitstekend bij haar past. Elementair, krachtig. Het liefst tekent ze snel, op locatie. Elke keer weer een uitdaging. Daphne Bom deelt haar passie voor tekenen graag met anderen. Zij is ervan overtuigd dat als je je naam kunt schrijven je ook kunt tekenen. Met een paar basis begrippen weet ze mensen van alle leeftijden hun eigen kunnen te ontdekken. Zij doet dan onder meer door les te geven aan de Volksuniversiteit Rotterdam.

Zie ook www.daphnebom.com

 

 


 
 
 

 

 

 

 

 

   

Els Bleijenberg (1960) woont en werkt in Spijkenisse. Sinds 2000 houdt Els zich bezig met het maken van dierfiguren. Zij heeft op dit terrein verschillende workshops en cursussen gevolgd, maar beschouwt zich als autodidact. Haar werk is regelmatig op kunst- c.q. keramiekmarkten en in galeries te bewonderen. Ze geeft boetseerles aan zowel kinderen als volwassenen. Inspiratie ontleent ze aan de natuur en haar rijke fantasie. Ze is in staat elk dier een vorm te geven dat het karakter en expressiviteit benadrukt. In combinatie met kleur en/of lijnenspel geeft ze het een zeer menselijk beeld van humor en vertedering mee. Kortom, de natuur met een knipoog.

Zie ook www.uniekkeramiek.nl


 


 
 
 

 

 

   
Galerie Serruys verzorgt geregeld exposities in
Galerie Oostvogel. Galerie Oostvogel vindt u in Laurens Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1, 3078KA Rotterdam.

Van 28 augustus tot en met 16 oktober 2011 laten Sonja van Dijk en Ton Rüland hun werk zien in
Galerie Oostvogel. 
 
 

 

 

   

Sonja van Dijk is sinds 2004 serieus met keramiek bezig. In de voorgaande jaren hebben haar collegae haar in verschillende workshops en cursussen het vak geleerd. De werkstukken die zij maakt zijn een combinatie van handvormen en draaien, waarbij zij gebruik maakt van zelfgemaakte mallen. Uitgangspunt is dat een werk niet alleen van de voorkant interessant moet zijn. Met een beetje draaien heb je weer een ander beeld van het werkstuk. Haar werk is kleurrijk, abstract en een beetje surrealistisch. Het contrast tussen hoogglanzend en kleurrijk en mat en ruw zorgt voor een bijzondere spanning.

Voor meer informatie kijk ook op www.keramiekenzo.nl


 

 


 
 
 

 

 

   

Ton Rüland woont en werkt in Oss. Hij schildert zoals hij het leven ervaart: met uitdaging en nieuwsgierigheid. Hij wil dat de toeschouwer meeleeft en wegdroomt in het verhaal van het schilderij, zoals hij er tijdens het maken in wegdroomt. Kleur en vormaccenten geven de beschouwer daarbij enigszins houvast. Vanuit de chaos op het doek komt alles samen tot dat evenwicht wat nodig is. Iedere penseelstreek, iedere kleur, iedere materiaal heeft als doel om het schilderij haar verhaal te laten vertellen.

Voor meer informatie, kijk op www.tonart.exto.nl

 

 

 


 
 
 

 

 

   

Van 23 oktober tot en met 4 december 2011 laten Marianne Roth en Eva Verhoeven hun werk zien in
Galerie Oostvogel.

 

 


 
 
 

 

 

   

Marianne Roth woont en werk in Nieuwerkerk aan de IJssel. In 2005 heeft zij kennis gemaakt met de verschillende technieken om van klei een beeld te maken. Boetseren viel daarbij zo in de smaak dat zij daar thuis verder mee is gaan experimenteren. De beelden van Marianne zijn figuratief en gevarieerd in vorm. Zij werkt het liefst met fijne chamotteklei die op 1000 graden wordt gebakken zodat de beelden ook buiten kunnen staan. Het op kleur brengen gebeurd met pigmenten, oxydes of acrylverf, bij voorkeur in aardtinten. Bij het aanbrengen van de sokkel, een mooie steen of stuk hout, schuilt de uitdaging in het creëren van een mooie compositie in vorm en kleur waarbij contrast in materialen een extra dimensie aan het geheel geeft.

Zie ook www.creamare.woelmuis.nl


 

 


 
 
 

 

 

   

Eva Verhoeven (1966) woont en werkt in Winterswijk. Na haar opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn heeft zij zichzelf verder geschoold in het werken met Photoshop. Wat zij maakt noemt zij digitale kunst fotografie, en zij voelt zich meer kunstenaar dan fotograaf. De kunstwerken die zij maakt bestaan uit meerdere lagen, soms alleen fotografie, soms met ingescande schilderijen. Alle onderdelen van het uiteindelijke beeld zijn eigen werk. Naast prints op Fine Art papier maak zij ook afdrukken op berkentriplex, wat soms eerst nog beschilderd is. Thema's in haar werk zijn de natuur, de magische wereld van het kind en het 'ziele-leven' van de mens . Wat zij in alle gevallen zoekt is “een gevoel van verwondering, misschien zelfs iets religieus.”

Zie ook www.subimages.com