Galerie Serruys

 
 
 

 

   

Van 18 oktober tot en met 13 december 2009 exposeren Marion Mulder en José van Adrichem hun werk in
Galerie Serruys.

 


 
 
 

 

   Marion Mulder

Zo’n tien jaar geleden begon Marion Mulder uit Krimpen a/d IJssel met een cursus aquarelleren. Deze eerste kennismaking met schilderen was aanleiding om bij verschillende kunstenaars lessen te volgen en met diverse technieken te gaan werken.  Al snel gaf Marion de voorkeur aan het werken met acrylverf  boven pastelkrijt en aquarelleren. De keuze was niet zo moeilijk:  zij houdt van vrolijke, felle kleuren en met acryl komt dit uitstekend "uit de verf".  Marion heeft in haar beginperiode allerlei onderwerpen geschilderd, maar tijdens de periode van pastelkrijt bleek dat dieren haar het meest boeien. Aanvankelijk  kregen de koeien uit de "Krimpenerwaard"  de voorkeur, maar nu zijn o.a. giraffen, pinguins en paarden in haar werk terug te vinden. Zij omschrijft haar werk zelf als "schilderen met een knipoog naar de werkelijkheid". De schilderijen stralen vrolijkheid en humor uit; u kunt zich bij het zien van haar schilderijen afvragen “wie kijkt er nu naar wie?”.

Voor meer informatie kijk ook op www.marionmulder.info

 


 
 
 

 

   José van Adrichem

Geboren (1942) en getogen in Rijswijk ZH, nu woonachtig in Krimpen aan den IJssel. José is 6 jaar geleden begonnen met boetseren. Na haar HBO opleiding heeft zij 15 jaar gewerkt als lerares handvaardigheid en is daarna in het bedrijfsleven terecht gekomen. Na het werkzame leven kwam er weer tijd vrij om een creatieve hobby op te pakken. De kennis van veel technieken en materialen was aanwezig, maar uiteindelijk heeft zij gekozen voor klei. Zij heeft een voorkeur voor handgevormd werk, waarbij het thema ‘vis’ regelmatig terugkomt. Afwisselend werkt zij met fijne chamotte, glazuren en de elektrische oven en met de grovere Raku klei, waarbij het resultaat na de Raku stook steeds weer verrassend is.

Voor meer informatie kijk ook op www.josevanadrichem.nl

 


 
 
 

 

   

Van 10 januari tot en met 28 februari 2010 exposeren Johannes Karl Niedlich en Silene van Waveren hun werk in Galerie Serruys.


 
 
 

 

   

Johannes Karl Niedlich laat tekeningen zien.

Hiernaast een voorbeeld.

 

 

 


 
 
 

 

   

Silene van Waveren toont keramiek.

Hiernaast een voorbeeld.

 

 

 

 

 

 

 


 
Galerie Oostvogel  

 

   
Galerie Serruys verzorgt vanaf januari 2008 ook de exposities in Galerie Oostvogel, gevestigd in het Verpleeghuis Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1,
3078 KA Rotterdam

 


 
 
 

 

   

Texelse landschappen en plastieken in klei

Van 25 oktober tot en met 6 december 2009 exposeren Hetty Looman en de vrienden van Texel hun werk in Galerie Oostvogel.

Hetty Looman laat kleiplastieken zien en ontwerpen voor kaarsen. Hiernaast een portret van Edrian.

 

 


 
 
 

 

   

De vrienden van Texel bestaat uit een kring van vijf / zes vrouwen die elke zomer een week naar Texel gaan om daar te schilderen, te tekenen, te fotograferen. Het blijkt elke keer weer bijzonder inspirerend. Zij laten werk zien in verschillende technieken zien.

Galerie Oostvogel laat werk zien van

Pauline van der Hoeven,
Liesbeth van de Meent,
Cora Beijersbergen van Henegouwen,
Carien van der Hoeven en
Djoe Postma.

Hiernaast een werk van Cora Beijersbergen

 

 

 

 


 
 
 

 

   

Van 14 januari tot en met 6 maart 2010 laten
Mirian Zimmerman en Tom Erwich
hun werk zien in Galerie Oostvogel.

Hiernaast een voorbeeld van het werk van Tom Erwich.

 

 


 
 
 

 

   

Mirian Zimmerman laat schilderijen en grafiek zien.

Hiernaast een schilderij van haar hand 'Duinlandschap'.