Galerie Serruys

 
 

 

Van 13 januari tot en met 4 maart 2012 worden er in Galerie Serruys schilderijen van Marijke Wessel en keramisch werk van Ben Carlier getoond.

 

 

 

 Voor Marijke Wessel is de ruige natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zij kiest er echter bewust voor om een bestaande plaats of werkelijkheid niet exact te kopiëren, maar probeert bovenal een sfeer te vangen en neer te zetten. Hierdoor zullen mensen zich herkennen in de sfeer, meer dan in de plaats. Door haar manier van werken, keuze in materiaalgebruik, verf, tekenmateriaal en ook draden, wordt de beleving van dat ruige en krachtige in de natuur versterkt.
Marijke behaalde in 1988 de L.O. tekenakte waarna zij verder ging op de vrije academie Rotterdam en de Nieuwe Akademie Utrecht. In 2007 opende ze de deuren van Kunstbreak. Dit kleinschalige atelier biedt lessen voor kinderen en volwassene, maar ook kunstenaars vinden daar bij één van de vele docenten een inspirerende omgeving.

Zie ook www.marijkewessel.nl

 

 


 
 
 

 

 

 

   

Ben Carlier (1942) werkt sinds 1992 als keramisch vormgever. Hij heeft zijn opleiding genoten bij Jan Saarloos. Hij verwezenlijkt datgene dat in zijn gedachte komt. Dit is vaak een kwestie van veel vallen en opstaan, proberen en nog eens proberen om in vorm te vertalen hetgeen je in je hoofd hebt. Dit scheppen geeft hem veel voldoening en is een prima middel gebleken tegen allerlei butsen in het leven, ook nu hij zijn officiële werkzame leven achter zich heeft kunnen laten. Zijn werk is zeer gevarieerd. Zijn nieuwste werk is een serie fantasiedieren.

 

 

 


 
 


Van 11 maart tot en met 29 april 2012 toont
Therèse Uytenborg
haar schilderijen en tekeningen en toont Marijk Renia haar beelden

 

 

 

 

 

Thérèse Uytenborg werkt in series en de onderwerpen zijn heel divers. Ze kan geboeid raken door een object wat toevallig op haar weg komt, door iets wat ze ziet of leest in de krant, een herinnering of iets waar zomaar haar oog op valt in het voorbijgaan. Maar ook een simpele lijn en vorm kunnen haar inspireren. Dat kan enerzijds resulteren in minimalistische potloodtekeningen en anderzijds in uitbundige, kleurrijke schilderijen.
Veelzijdigheid is een kenmerk van haar werk. Ook keert de figuratie soms op een geheel eigen wijze terug. Het is een zoektocht naar een reductie tot het wezenlijke, een herformulering en bewustwording van de wereld om ons heen.

 


 
 
 

 

 

   

Op deze tentoonstelling zijn werken te zien uit de series: Lijn en vorm, Mens in beweging, Dansers, Naar de natuur, Van ruimte naar vorm en Acryl op papier. De gebruikte technieken: acryl, gouache, gemengde technieken, tekeningen, aquarel.
Therese Uytenborg heeft haar opleiding genoten aan de Leo Marchutzschool of Painting and Drawing in Frankrijk, kunstgeschiedenis bij de Summerschool Harvard University USA en aan de Vrije Academie in Den Haag. Vooral bij laatstgenoemde vond er, door deelname aan het project “De Lijn”, een omslag in haar werk plaats. De figuratie werd verlaten en het accent kwam meer te liggen op abstractie. Door veel te experimenteren werd elk thema uitgediept. Dit proces leidde tot steeds weer nieuwe spannende ontdekkingen.

Zie verder ook www.therese-uytenborg.nl

 


 
 
 

 

 

 

 

 

Marijke Renia. Struinend langs Hollandse en Scandinavische kusten en rivieren laat beeldhouwer Marijk Renia, geboren in Leiden in 1955, zich de laatste jaren vooral inspireren door het thema Water. De natuurlijke slijtage door erosie van water dat tegen golfbrekers slaat, eb en vloed, gestold water en smeltende ijsformaties intrigeren haar en zijn duidelijk terug te vinden in haar werk. Marijk maakt voornamelijk autonome beelden maar werkt ook in opdracht.
Marijk studeerde in 1991 af aan de academie voor beeldende vorming te Tilburg. Zij woont en werkt sinds 1994 in Boswachterij de Elzen in de Dordtse Biesbosch. In 1995 won zij de Publieksprijs Dordrecht Cultuurstad Zuid-Holland-Zuid en in 2005 de Ontwerpprijs voor een sculptuur ter gelegenheid van het 15 jarige bestaan van Arboretum Munnikepark te Zwijndrecht. Zij exposeert veel in Dordrecht en Rotterdam en omstreken, maar ook in Zweden.

Kijk voor meer informatie op www.renia.nl

 

 

 


 

 

 

 

Galerie Serruys verzorgt geregeld exposities in
Galerie Oostvogel. Galerie Oostvogel vindt u in
Laurens Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1,
3078KA Rotterdam.


Van 22 januari tot en met 11 maart 2012 laat
Lilian Wessels haar beelden en schilderijen zien in Galerie Oostvogel.

 

 

 

   

Vorig jaar heeft Lilian Wessels met haar keramisch werk bij ons geëxposeerd. Dit jaar zullen tevens haar schilderijen te zien zijn. Voor zowel haar beelden als schilderijen geldt het motto: Beelden met een ziel.
Lilian heeft een studie Art & Design gevolgd op Padworth College in Engeland. Na een studie anatomie is Lilian lessen gaan volgen bij het 'Centrum voor Kunst en Cultuur' in Zoetermeer in portrettekenen en boetseren, beeldhouwen en keramisch vormgeven.

 

 

  
 
 

 

   

Lilian heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. Haar meestal figuratieve kunst inspireert ze op mens, dier, aarde en mystiek. Het is kunst die warmte uitstraalt, sterk maar ook kwetsbaar. Emotie in haar beelden speelt een belangrijke rol. De mens in al zijn facetten is een voortdurende inspiratie voor haar. Voor Lilian geldt: 'Elk gezicht is uniek, ieder mens is mooi.Indien je liefde geeft, straal je dat ook uit.

Zie ook op www.lilianwessels.nl

 

 


 

 

 

 

Van 18 maart tot en met 6 mei 2012 worden er in Galerie Oostvogel foto's van de hand van Alain Ulmer en keramisch werk van Judina Bruinsma getoond.

 

 

 

   

Judina Bruinsma heeft een eigen atelier waar zij lessen en workshops voor kinderen en volwassenen verzorgt. Aan huis heeft zij ook een atelier, waar zij zowel met handvormen alswel achter de draaischijf werkt. Zij mag haar werk graag versieren met oude symbolen en maakt veel gebruik van kleurige glazuren die zij op steengoed temperatuur bakt. Net als Alain Ulmer, maakt Judina Bruinsma deel uit van de Artgroup Maaskunst uit Rotterdam.

Meer info op www.judina.nl

 

 


 

 

 

 

 

 

Alain Ulmer is in 1949 in Chazelles sur Lyon (Frankrijk) geboren. Van 1982 tot juni 2010 was hij werkzaam als natuurgids en fotograaf bij gemeente Rotterdam. De opleiding tot fotograaf heeft hij genoten aan de fotovakschool in Apeldoorn. Alain Ulmer maakt deel uit van de Artgroup Maaskunst uit Rotterdam. De foto's van deze Franse fotograaf geven een goed overzicht van zijn zoektocht naar lichtval en vorm met als doel om een boeiende vlakverdeling te creëren. De inspiratiebronnen waar hij uit put zijn spontane natuurlijke of menselijke taferelen.

Zie verder ook op www.ulmer.nl