Galerie Serruys

 
 

Tentoonstelling

HELEN FERDINAND EN JOHN SILVER

 

 

 

Van 11 januari tot en met 1 maart 2009 toont
Galerie Serruys werk van Helen Ferdinand en
John Silver 
 
 

 

 

Helen Ferdinand is geboren in Suriname en woont en werkt in Nederland vanaf 1961.Na een carrière in het onderwijs is zij vanaf 1982 professioneel actief als beeldhouwer.

De expositie heeft zij de naam gegeven Vliegende Diamanten.

In haar werk staan mens en dier centraal. Rode draad is steeds hun relatie tot de omgeving of het juist ontbreken daarvan. Een onuitputtelijke bron van inspiratie is de kolibrie. Door zijn dynamiek, suggestieve gewichtloosheid, kleurenpracht, mythologie, maar bovenal door de beelden op haar netvlies en de hieraan verbonden jeugdherinneringen. De schitterende kleuren en de vorm van de strelitzia en de paradijsvogel waren uitgangspunt voor het ontstaan van de strelito. Andere bronnen zijn de Griekse mythologie, de Edda en de geschiedenis van verdwenen of haast verdwenen volken.

 


 
 
 

 

   

Het werk is hoofdzakelijk brons en keramiek en wordt als unicum met de hand gemaakt. Het werk is veelvuldig geëxposeerd in binnen- en buitenland, o.a. Amsterdam, Rotterdam Den Haag, Brussel, Antwerpen, Poznan, Bonn (Frauenmuseum), etc. Meer informatie op www.helenferdinand.com

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 

 

   

John Silver (geboren Kimani. Kenia, 1973) laat in zijn litho’s en schilderijen een surrealistische wereld zien die doet denken aan het werk van de middeleeuwse Jheronimus Bosch maar vol Afrikaanse beelden. Dieren, mensen, dorpstaferelen vertellen van een sprookjesachtige maar ook rauwe wereld. Met alle contrasten en dynamiek een bijzonder beeld van hedendaags Kenia.

 

 


 
 
 

 

   

Silver is volledig autodidact en werkt in de Industrial Area van Nairobi. Naast zijn eigen kunstproductie geeft hij teken- en schilderles aan schoolkinderen in krottenwijken en ziekenhuizen, aan gevangenen en straatjongens. De werken van John Silver zijn begin 2008 voor het eerst buiten Kenia en in Nederland tentoongesteld. Wel is een litho aangekocht door het Albert and Victoria museum in Londen. De Boschachtige figuren komen uit zijn eigen verbeelding, tot voor kort kende Silver deze middeleeuwse Nederlandse kunstenaar helemaal niet.

 


 
 
 

 

   VOLGENDE EXPOSITIE IN GALERIE SERRUYS

De ruimten waarvan Galerie Serruys gebruik maakt zullen binnenkort worden verbouwd. Dat betekent dat de eerstvolgende expositie pas in de maand juni zal worden geopend.

 


 
 
 

 

   

Op de eerstvolgende expositie zal werk te zien zijn van Odette jansen en Petra Giorgi.

 

Hiernaast glaskunst van Odette Jansen

 

 


 
 
 

 

   

Hiernaast een ets van Petra Giorgi

 

 

 

 

 

 


 
Galerie Oostvogel  

 

   
Galerie Serruys verzorgt vanaf januari 2008 ook de exposities in Galerie Oostvogel, gevestigd in het Verpleeghuis Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1,
3078 KA Rotterdam

 


 
 
 

 

   

Jeanette Amesz en Judina Bruinsma zullen in Galerie Oostvogel hun werk laten zien van 18 januari tot en met 8 maart 2009

 

 


 
 
 

 

   

Hierboven en hiernaast collages van de hand van

Jeanette Amesz

 

 

 


 
 
 

 

   

Hiernaast werk van de hand van Judina Bruinsma

 

 

 

 

 


 
 
 

 

   

Van 15 maart tot en met 3 mei 2009 toont

Galerie Oostvogel

tekeningen, aquarellen en objecten van de hand van

Marjoleine Waardenburg