Galerie Serruys

 
 

 

Van 6 maart tot en met 26 april laten

Hanna de Bruijn, Lou Wolfs en Marcel Bekedam

hun werk zien in Galerie Serruys


 

 

 Hanna de Bruijn
is een zelfstandig werkend designer / beeldend kunstenaar in Rotterdam. Na afronding van de docentenopleiding Tekenen & Textiele Werkvormen heeft zij vanuit een constante drang naar vernieuwing, ontplooiing en perfectionisme, diverse vervolgopleidingen doorlopen op het gebied van tekenen, textiel en bloemkunst. Vanaf 2004 richt haar werk zich vooral op de bloemkunst en heeft zij in 2009 haar Proeve van Meesterschap behaald binnen de opleiding Vegetaal Design aan het Wellantcollege in Houten. De combinatie van opgedane ervaringen en expertise zijn terug te vinden in een eigenzinnige collectie gebruiksvoorwerpen en objecten die gekenmerkt worden door een minder gebruikelijke manier van materiaalgebruik zoals textiel en kunststof. De meeste van haar werken zijn bloemgerelateerde, zoals vazen, schalen, maar ook ruimtevullend werk en worden in kleine oplages in eigen atelier uitgevoerd. Sleutelwoorden in het creatieve proces zijn Recycling en Upcycling. De materialen waarmee zij werkt hebben eerder een andere functie gehad. Zie ook www.mooianders.nl

  
 
 

 

 

 

 

   

Lou Wolfs is sinds de tachtiger jaren werkzaam als free-lance fotograaf in verschillende gebieden van de fotografie. Hij werkt o.a. voor opdrachtgevers in het onderwijs, gezondheidszorg en wooncorporaties.

Zijn werk is te typeren als een soort documentaire-achtige fotografie. Tijdens verschillende reizen is het vrijere werk ontstaan dat tijdens de expositie tentoongesteld wordt. Hij is altijd op zoek naar stillevens op straat, objecten die daar neergezet zijn en er door weer en wind zijn blijven staan, de éénwording met de omgeving. Dit wordt gecombineerd met beelden van mensen, ook ontmoet tijdens deze reizen. Zie ook www.louwolfs.nl

 


 
 
 

 

   
Marcel Bekedam werkt zo’n 30 jaar als zelfstandig fotograaf. Hoewel de portretfotografie in veel van zijn commerciële werk centraal staat, ziet hij deze expositie als een gelegenheid om zijn liefde voor de landschapsfotografie te laten zien. Niets is zo bevredigend als door de natuur en het landschap te struinen en te proberen deze met de camera vast te leggen. In deze expositie zijn foto’s te zien gemaakt tijdens reizen naar Noorwegen en Schotland, de natuur is er overweldigend en gul. Maar ook in eigen land zijn prachtige plekken te vinden wanneer de omstandigheden maar bijzonder zijn door licht en/of lokatie. Zie ook www.bekedamfotografie.nl

 

 

 

 

 

 


 
 
 

 

   
Van 1 mei tot en met 19 juni 2011 laten
Carla Wink en Jan Kees Helms
hun werk zien in Galerie Serruys.

 

 


 
 
 

 

 

 

   
Carla Wink (1964) is ooit haar beeldende ontwikkeling begonnen bij de CABK te Kampen Haar werk bestaat uit organische vormen, die zij met de hand maakt. Er is een idee. Zij ziet een richting, het uiteindelijke beeld ontstaat terwijl het gemaakt wordt. Groeivormen die letterlijk onder haar handen groeien en dichtbij haarzelf liggen.

Zij streeft naar het wonderlijk samengaan van regelmaat en oneindige variatie die je ook tegenkomt in de natuur. De patronen in een doorgesneden rode kool, de strepen van een zebra, zandverstuivingen, kristallen, een school vissen kunnen haar steeds weer ontroeren.

Meer is te zien op de website www.carlawink.nl

 


 
 
 

 

 

 

 

   

Jan Kees Helms (1966) woont en werkt in Amersfoort en vertelt verhalen door middel van fotografie, video, geluidskunst en performance. Hij werkt autonoom en in nauwe samenwerking met andere kunstenaars. Daarnaast begeleidt hij buurtkunst- en jongerenprojecten en kinderpersbureau's.

Hij laat in Galerie Serruys de serie PUUR zien. PUUR is een portretserie van met name vrouwen, waarbij Jan Kees Helms op zoek was naar een zo natuurlijk en intens mogelijke blik van de geportretteerde. Tijdens de sessies nodigde hij de geportretteerden uit zich bloot te geven en liet hij zich leiden door wat de zij lieten zien door lichaamshouding en mimiek. De intensiteit zit niet zozeer in de brutaliteit en theatraliteit, maar in de stilte en is veelal naar binnen gericht.

Meer informatie op www.jankeeshelms.nl

 

 

 

 


 
 
 


 

   
Galerie Serruys verzorgt geregeld exposities in
Galerie Oostvogel. Galerie Oostvogel vindt u in Laurens Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1, 3078KA Rotterdam.

Van 13 maart tot en met 1 mei 2011 laat Kaije Feenstra haar werk zien in Galerie Oostvogel


 
 
 

 

 

 

 

 

 

   

Kaije Feenstra (1954) heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Het werk dat in Galerie Oostvogel getoond wordt is voor een gedeelte oud en nieuw werk. Het bestaat uit observaties naar de natuur met de penseel pen. De kunstenaar heeft 2 jaar lang elke week in Blijdorp een bananenboom getekend. Door een object voor een langere tijd te bestuderen ontstaat er een gevoel. In de Hortus van Amsterdam hangt een vingerplant. Deze plant was het uitgangpunt om een jaar lang elke week naar Amsterdam te gaan. De techniek met de penseel pen is bewust gekozen voor de concentratie die deze techniek vereist. In een keer wordt alles getekend en elke streek is definitief.

 

 

 

 


 
 
 

 

   

De bouwwerken van takken met vogels zijn gemaakt in het echt. Daarna heeft de kunstenaar ze getekend en voorzien van een vogel. Het thema bij deze werken is geborgenheid. Ook bij de andere werken speelt de natuur een rol. De thema’s zijn verlies en de tijd. Op dit moment is de kunstenaar bezig met een portret te maken van een gesnoeide boom .

Voor meer informatie, zie ook www.kaijefeenstra.nl

 

 

 

 

 

 


 
 
 

 

 

   

Van 8 mei tot en met 26 juni 2011 exposeert
Rita Neef schilderijen en ruimtelijk werk

 

 


 
 
 

 

 

 

 

   

Rita Neef (1961) heeft in 2009 haar opleiding aan de kunstacademie Artez in Zwolle afgerond. Haar werk is verhalend en fantasierijk. Door op een experimentele manier bepaalde materialen te laten samenwerken, ontstaat er een beeld. De elementen kunnen niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar. Er vinden botsingen plaats tussen talloze sterke krachten die vechten om de heerschappij. Het wordt een chaos op haar doek maar zij weet precies wat ze doet. Haar schilderijen zijn landschappen die zouden kunnen bestaan, niet naar voorbeeld uit een directe eigen waarneming maar opgebouwd uit herinneringen.

Zie ook www.ritaneef.nl


 


 
 
 

 

   

“Mijn schilderijen zijn bedoeld om te communiceren. Op een intuïtief niveau komt het uit mij. Dat magisch moment, dat er iets nieuws ontstaat, is een gevoel van eeuwigheid dat er eerst niet was. Beeldvorming die zich opent naar de maatschappij en de toeschouwer aanspreekt en het daagt deze uit om te bepalen waar je zelf staat. Als kunstenaar ben je getuige van je eigen tijd, je hoort je te informeren, de gebeurtenissen te analyseren en er vervolgens op een creatieve manier mee om te gaan. Ik wil vooral vragen stellen over dingen waarover ik mij verwonder, waar ik me vooral druk over kan maken.”

Rita Neef