Galerie Serruys

 
 

 

Van 16 oktober tot en met 4 december 2011 wordt er in Galerie Serruys werk getoond van Els Bleijenberg en Daphne Bom. 

 

 

 

Daphne Bom is in 1964 geboren in Kaapstad, waar zij een kunstopleiding heeft genoten. Sinds 1993 woont en werkt zij in Rotterdam. Daphne noemt zichzelf “een materialist”. Haar werk ontstaat uit het experimenteren met materialen om zo eigenzinnige toepassingen te ontsluiten. Momenteel zijn mensen – bekende en onbekende – hoofd thema in haar werk, en pakt ze het liefst een stift, of een kwast vol geladen met Indische inkt om de eerste streep te trekken. Tekenen is de kunstvorm die uitstekend bij haar past. Elementair, krachtig. Het liefst tekent ze snel, op locatie. Elke keer weer een uitdaging. Daphne Bom deelt haar passie voor tekenen graag met anderen. Zij is ervan overtuigd dat als je je naam kunt schrijven je ook kunt tekenen. Met een paar basis begrippen weet ze mensen van alle leeftijden hun eigen kunnen te ontdekken. Zij doet dan onder meer door les te geven aan de Volksuniversiteit Rotterdam.

Zie ook www.daphnebom.com

 


 
 
 

 

 

 

   

Els Bleijenberg (1960) woont en werkt in Spijkenisse. Sinds 2000 houdt Els zich bezig met het maken van dierfiguren. Zij heeft op dit terrein verschillende workshops en cursussen gevolgd, maar beschouwt zich als autodidact. Haar werk is regelmatig op kunst- c.q. keramiekmarkten en in galeries te bewonderen. Ze geeft boetseerles aan zowel kinderen als volwassenen. Inspiratie ontleent ze aan de natuur en haar rijke fantasie. Ze is in staat elk dier een vorm te geven dat het karakter en expressiviteit benadrukt. In combinatie met kleur en/of lijnenspel geeft ze het een zeer menselijk beeld van humor en vertedering mee. Kortom, de natuur met een knipoog.

Zie ook www.uniekkeramiek.nl

 

 

 


 
 
 

 

 

   
Tijdens de december feesten zijn er geen exposities in Galerie Serruys.

Van 13 januari tot en met 4 maart 2012 worden er in Galerie Serruys schilderijen van Marijke Wessel en keramisch werk van Ben Carlier getoond.

 


 
 
 

 

   

Hiernaast een werk van Ben Carlier

 

 

 

 

 


 
 
 

 

 

 

   
Galerie Serruys verzorgt geregeld exposities in
Galerie Oostvogel. Galerie Oostvogel vindt u in Laurens Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1, 3078KA Rotterdam.

Van 23 oktober tot en met 4 december 2011 laten Marianne Roth en Eva Verhoeven hun werk zien in
Galerie Oostvogel. 
 
 

 

 

 

 

   

Marianne Roth woont en werk in Nieuwerkerk aan de IJssel. In 2005 heeft zij kennis gemaakt met de verschillende technieken om van klei een beeld te maken. Boetseren viel daarbij zo in de smaak dat zij daar thuis verder mee is gaan experimenteren. De beelden van Marianne zijn figuratief en gevarieerd in vorm. Zij werkt het liefst met fijne chamotteklei die op 1000 graden wordt gebakken zodat de beelden ook buiten kunnen staan. Het op kleur brengen gebeurd met pigmenten, oxydes of acrylverf, bij voorkeur in aardtinten. Bij het aanbrengen van de sokkel, een mooie steen of stuk hout, schuilt de uitdaging in het creëren van een mooie compositie in vorm en kleur waarbij contrast in materialen een extra dimensie aan het geheel geeft.

Zie ook www.creamare.woelmuis.nl

 


 
 
 

 

 

   

 

Eva Verhoeven (1966) woont en werkt in Winterswijk. Na haar opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn heeft zij zichzelf verder geschoold in het werken met Photoshop. Wat zij maakt noemt zij digitale kunst fotografie, en zij voelt zich meer kunstenaar dan fotograaf. De kunstwerken die zij maakt bestaan uit meerdere lagen, soms alleen fotografie, soms met ingescande schilderijen. Alle onderdelen van het uiteindelijke beeld zijn eigen werk. Naast prints op Fine Art papier maak zij ook afdrukken op berkentriplex, wat soms eerst nog beschilderd is. Thema's in haar werk zijn de natuur, de magische wereld van het kind en het 'ziele-leven' van de mens . Wat zij in alle gevallen zoekt is “een gevoel van verwondering, misschien zelfs iets religieus.”

Zie ook www.subimages.com

 


 
 
 

 


 

   

Tijdens de december feesten zijn er geen exposities in Galerie Oostvogel.


Van 22 januari tot en met 11 maart 2012 laat
Lilian Wessels haar beelden en schilderijen zien in
Galerie Oostvogel.

 

 


 
 
 

 

 

   

 

Hiernaast een werk van Lilian Wessels