á

Informatieááá áExpositieá áááArchiefáááá Contact

á

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 16 oktober tot en met 8 december 2015 de expositie van Corine en Mirjam Oude Elferink (moeder en dochter).

 

 

Corine Oude Elferink (1964) kunstenaar en keramiste heeft al vele jaren aan de weg getimmerd, na onder andere het afronden van de 3 jarige opleiding ambachtelijke keramische technieken aan de SBB in Gouda en verschillende extra leerjaren draaien.
Ze is ge´nspireerd door de natuurlijke omgeving om haar heen. Op zoek naar bijzondere vormen en details in de natuur die ze verwerkt in haar werk. Haar ambachtelijk en vaak robuust werk dat sterk in contrast staat met de fijne liefelijke illustraties die soms op het keramiek zijn aangebracht. Corine gebruikt vaak aardtinten of lichtere pasteltinten. Het resultaat; robuuste stoere gebruiksvoorwerpen die tegelijkertijd met sprankelende glazuren tot kunstobject transformeren.

 

 

 

 

 

 

 

Mirjam Oude Elferink (1993) is een jonge documentaire fotograaf, onlangs afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Gefascineerd door het gedrag van mensen, verschillende culturen, en de schoonheid van alledag. Be´nvloed door verschillende stromingen binnen de schilderkunst.
In haar projecten spelen herinneringen en ingrijpende veranderingen een rol. Wanneer er iets veranderd zal dit voor haar altijd resulteren in een koestering, om de herinnering levend te houden. Mirjam zoekt naar verhalen die universeel zijn en een maatschappelijke relevantie bevatten. Zij heeft een groot gevoel voor nostalgie en wil situaties in het dagelijkse leven graag houden zoals ze zijn.
Haar projecten lopen uiteen. Van een Schots klein eiland ver van de bewoonde wereld, tot aan de Hertogin Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen, die vanwege natuurcompensatie weer zal worden terug gegeven aan de zee.