Galerie Serruys

 
 

 

Van 27 oktober tot en met 8 december 2013 laten
Conny Pols en Frank Penders hun werk zien in
Galerie Serruys

 

 

 


Conny Pols
woont en werkt in Ridderkerk Klei vind zij ongelofelijk en is haar favoriete materiaal. Het biedt haar de mogelijkheid om haar inspiratie te verbeelden.
Op het water geboren en geleefd, dat is wat haar gevormd heeft. Dat klei door water wordt aangevoerd kan geen toeval zijn.
Water, wind, zand, vuur. De elementen. Voor haar blijft er een aantrekkingskracht van uitgaan. Het is dan ook het evenwicht tussen deze vier die zij zoek, en uiteindelijk vind tussen de lijnen en beweging van haar creaties. De vorm is een reflectie van haar innerlijk en komt puur tot stand door de verbeelding van haar gevoel. Het gebruik van verschillende kleuren klei en glazuren geeft de sculptuur zijn eigen uitspraak. Zo spreken haar sculpturen voor haar.
 
 
 

 

 Zij exposeert in diverse galerieën in binnen en buitenland.
Zij volgde haar opleiding Keramiek bij SBB Gouda te Gouda. Heeft daarna nog diverse verdiepingsworkshops gevolgd. Zij geeft keramiek les aan basisschool leerlingen en in haar eigen atelier aan volwassenen.
Ze heeft veel plezier in het overbrengen van de technieken en de liefde voor de klei. Het is een geweldig materiaal met veel mogelijkheden. Voor informatie mail p.conny@planet.nl of bel 0180416640 / 0643561164 Kijk voor meer informatie op www.connypols.nl 
 
 

 

 

 Frank Penders woont en werkt in Gouda als freelance fotograaf. In samenwerking met GGD Rijnmond heeft Laurens Aesopus een verpleegafdeling voor voormalig dak- en thuislozen geopend. Het turbulente leven dat veel van deze bewoners hadden is sterk verbonden aan de stad Rotterdam. Dit zijn de mensen die in, van, met en door deze stad hebben geleefd. Zo onverwoestbaar als de stad is, zo kwetsbaar zijn de mensen. Het is de combinatie, tussen de strakke foto’s van de stad en de intieme, integere foto’s van de mensen, die verbindt. De plekken krijgen een emotie, de emoties een plek. 
 
 


 

 

 Ondanks dat deze bewoners nu een veilig dak boven hun hoofd hebben, leven zijn nog deels in het verleden waar de herinneringen hen aan het heden verbindt.
Met het project StadsGezichten heb ik de mensen en de plekken in de stad uit hun herinneringen gefotografeerd. Samen met de foto's zijn ook de verhalen bij de plekken opgeschreven en publiceerd. Voor meer informatie kijk op www.frankpenders.com
 

 

 


 
 
 

 

 

 
Tijdens de decemberfeesten zijn er geen exposities.

Van 12 januari tot en met 2 maart 2014 laten
Paula van den Elshout en Ludo Roders hun werk
zien in Galerie Serruys

 

 


 
 
 

 

 

 

 

   
Paula van den Elshout
woont en werkt in het Oude Noorden van Rotterdam Op deze expositie laat zij de twee kanten van haar werk zien. Aan de ene kant de modeltekeningen die het uitgangspunt zijn voor etsen in het platte vlak. Zij werkt in o.a. de grafische technieken polymer etching en gelatinedruk. Aan de andere kant het handgeschepte papier dat het uitgangspunt is voor 2- of 3 dimensionaal werk. Zij recyclet daartoe zelf papier en resten uit de natuur als hop en zeewier.
Bij de etsen gaat het om de uitdrukking van de modellen die ogenschijnlijk vanzelf voortkomen uit de pentekeningen en die in een latere fase ook weer als vanzelf ondersteund worden door het kleurgebruik. Bij het papierwerk gaat het om de gevoelens die de natuur in haar losmaakt: ontzag voor de enorme rijkdom, jaloezie op de perfectie en een gevoel van veiligheid bij een warme moeder. Voor meer informatie kijk op www.paulavandenelshout.nl

Paula: “In het maken van het werk zelf, ervaar ik zoveel vreugde, dat ik niet veel meer nodig heb, om aan het werk te blijven. Dat ik daarvoor in mijn atelier kan zijn, is daarin een heel belangrijke factor. En dat dat in de Vinkenstraat staat, ook. Met de onontbeerlijke hulp van de Deelgemeente Noord en van Creatief Beheer is het gelukt, om de gevoelde rijkdom in het atelier, ook naar buiten te brengen. Dat het atelier ook voor de kinderen uit de Vinkenstraat een meerwaarde heeft, vervult mij met trots. Geniet van deze expositie: nu bent U aan de beurt ….”


 
 
 

 

 

 
Ludo Roders studeerde af aan de Willem de Kooning academie in schilderen, tekenen en grafiek. Kort daarna kwam ze in aanraking met zand-, sneeuw- en ijssculpturen, waarvoor ze nu al bijna 20 jaar over de hele wereld reist om deel te nemen aan festivals en competities. Wanneer ze in haar woonplaats Rotterdam is, werkt ze in haar atelier aan haar schilderijen, tekeningen en sculpturen waarbij ze een mix van technieken en materialen gebruikt. Binnen die veelzijdigheid is er een duidelijke rode draad zichtbaar: de realiteit van de mens met z'n emoties en kwetsbaarheid. Deze verbeeldt Ludo op een poëtische, minimalistische en eigen manier waarbij de grens tussen werkelijkheid en droom vervaagt. Het werk komt dicht bij en zal altijd proberen de emotie te raken en de kijker te doen verstillen.

Ludo heeft haar expositie de titel 'Dreaming of a magic reality' meegegeven. Tijdens deze expositie toont Ludo een mix van werken: zandfiguurtjes, schilderijen en mixed media tekeningen. Meer van haar werk kunt u bekijken op www.ludoroders.com


Zondag 19 januari om 15.00u. is er een feestelijke opening in aanwezigheid van Ludo Roders en Paula van den Elsout


 

 

 

 

Galerie Serruys verzorgt geregeld
exposities in Galerie Oostvogel. U vindt
het in Laurens Antonius IJsselmonde,
Groene Tuin 1, 3078KA Rotterdam.

Van 3 november tot en met 15 december 2013 laten
Franca Schapendonk en Sylvia Blok hun werk zien in Galerie Oostvogel.

 

 

 

 

 


Franca Schapendonk (1947) woont en werkt in Hendrik Ido Ambacht. Franca werkt vooral met grove chamotte of rakuklei. Haar voorkeur gaat uit naar het boetseren van vrouwen in al haar facetten. Belangrijk daarbij is humor, kracht en kleur. Haar werkwijze heet beeldend d.w.z. zij zet haar werk massief op, laat het drogen tot het leerhard is, snij het in stukken en hol het uit tot de wanden 1½ tot 2 cm dik zijn. Daarna zet zij het beeld weer in elkaar en laat het verder drogen. Na het drogen wordt het beeld voor de eerste keer gebakken, dit wordt biscuit bakken genoemd. Daarna wordt het beeld geglazuurd en opnieuw gebakken. Soms stookt zij haar beelden Raku. Raku stoken is een oude Japanse vorm van kleibakken. Raku is een interessante, maar risicovolle manier van stoken. De laatste jaren combineert zij keramiek ook met andere materialen, zoals: ijzer, wol, katoen, rubber, enz. om haar beelden een extra dimensie te geven. Regelmatig staat haar werk op exposities en neemt zij deel aan kunstmarkten.
Kijk voor meer informatie op www.francaschapendonk.nl

 


 
 
 

 

 

 
Sylvia Blok (1970) woont en werkt in Poortugaal. Sylvia heeft vanaf haar jeugd jarenlang vol passie en hobbymatig gefotografeerd. Op haar 35e kwam ze op het tot dan toe grootste kruispunt in haar leven en besloot ze haar passie verder te gaan onderzoeken en ontwikkelen. Haar studie aan de Fotoacademie is een zoektocht naar zichzelf geweest. In de landschappelijk autonome projecten die ze maakt vindt ze rust en meditatie.
Altijd is ze op zoek naar vrijheid en avontuur. Sylvia vindt in haar fotografie een verborgen en geïsoleerde wereld. De wereld die zich onder haar voeten bevindt vindt zij uitzonderlijk bijzonder en prikkelt zeer haar fantasie. Er bestaat een micro kosmos die zij haar wereld noemt en deze wil zij graag delen. “Er is zoveel meer als je verder kijkt...” Zij gebruikt water en reflecties als transitie naar haar fantasy wereld en daarmee creëert zij haar eigen abstracte landschap. Daarnaast heeft ze interesse in vergankelijkheid, toekomst, ontwikkeling, interieur en architectuur.

 


 
 
 

 

 Sylvia werkt aan haar autonome projecten maar ook in opdracht voor decoratieve toepassingen. Sylva Blok is lid van de Kunstkring Albrandswaard. Zij exposeert geregeld en haar werk wordt opgenomen in het New Dutch Photography Talent 2013 boek. Sinds 2007 heeft zij haar studio Futuras Fotografie. Daar geeft ze ook (privé) workshops en basis cursussen fotografie. Meer informatie kunt u vinden op www.futurasfotografie.nl

 


 
 
 

 

 

 

 

Tijdens de decemberfeesten zijn er geen exposities.


Van 19 januari tot en met 11 maart 2014 laat
Sascha van Ommeren haar werk zien in Galerie Oostvogel.

 


 
 
 

 

 

 

 


Geluksmomenten op etsen en schilderijen. Onder dit moto exposeert Sascha van Ommeren in Galerie Oostvogel. Het gaat om persoonlijke notities in de vorm van schilderijen in tempera of gemengde techniek en etsen. Dromen, herinneringen, waarnemingen, neurosen; het onzichtbare wil ze zichtbaar maken. De verstilde figuren, bomen, vogels, geestverschijningen en liefdeskoppels figureren in een sprookjesachtige wereld, soms met een stekelige lading.
De schilderijen en etsen zijn ontstaan en opgebouwd in vele lagen en vele fasen. Zodat het schilderij een “huid” krijgt plus een verleden en meer intensiteit van kleur. Door de gelaagde lagen heen wordt de magische wereld van Sascha van Ommeren zichtbaar.

 

 

 


 
 
 

 

 

 


Sascha laat in de vitrines klein werk zien: etsen met bladzilver zonder lijst, verpakt in cellofaan, om op een mooi plekje neer te zetten of op te hangen of als bijzonder cadeautje voor een speciaal iemand.


Sascha studeerde af aan de Willem de Kooning Academie. Voor meer informatie, kijk op www.saschavanommeren.nl, en www.stuw-art.nl