Galerie Serruys

 
 

Tentoonstelling
Annelies Landsman en Coby Brinkers

 

 


Van 4 november t/m 9 december 2007 zal Galerie Serruys werk tonen van Annelies Landsman en Coby Brinkers.
De feestelijke opening vindt plaats op zondag 4 november a.s. om 15.00 uur.


 
 


 

 

Annelies Landsman


Belangrijk in Annelies Landsman haar werk is het gebruik van motieven. Zij gebruikt terugkerende motieven die in hun bijzondere samenhang lijken te verwijzen naar een dieperliggende betekenis. Zij werkt vooral met prettige, duidelijk herkenbare motieven, vormen en kleuren die verlokken een surrealistische wereld te betreden, een wereld die minder prettig en duidelijk is en eerder onbestemd. Zij wil in haar werk geen boodschap uitdragen, maar het gaat haar om het verwijzen naar dagelijkse ervaringen zoals onvermogen, verval, ziekte en onrecht. Haar werk refereert aan ontluistering, chaos en orde, angst, vergankelijkheid, verlies en eenzaamheid: universele en dagelijkse menselijke ervaringen.
Tijdens deze tentoonstelling laat zij werk zien uit haar eerste serie onder de titel: 18. Waarom deze titel? 18 is het hoofdstuk in Openbaringen in de Bijbel waarin de val van Babylon wordt besproken. De titels van de schilderijen verwijzen hier naar. De zijkanten van de doeken uit deze serie zijn mee geschilderd om daarmee de oneindigheid aan te geven. Het proces gaat verder dan het doek zelf. De gebeurtenissen zijn oneindig, alleen wat wij waarnemen is eindig. Daardoor is er ook hoop; de wegen gaan alle kanten uit, er is een uitweg; ook de zaden ( bollen) op het doek, die soms vernietigende proporties aannemen, zijn voorwaarden voor nieuw leven, voor een toekomst.
 


 
 
  

 


De schilderijen zijn gemaakt op linnen, zowel met olieverf als met acrylverf en soms gecombineerd.
Annelies Landsman heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunst in Den Haag en woont en werkt in Noordwijk. Na haar afstuderen in 2004 heeft zij al vele exposities gehad, onder meer in De Fietsenstalling, ART106 en in Pulchri Den Haag.

  
 
 

 

   

COBY BRINKERS


Het werk van Coby Brinkers bestaat uit keramische vormen en werk, dat zij laat uitvoeren in staal. Bij alle sculpturen gaat zij uit van herkenbare vormen die we alle dagen om ons heen zien. Deze vormen transformeert zij tot lijnen, vlakken en beweging. Zij wil graag dat de toeschouwer zich verbaast en zich bewust wordt van de schoonheid van het alledaagse.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 


 

 

 

 

 


Coby Brinkers heeft haar opleiding genoten aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en is lid van het bestuur van de Nederlandse Vakgroep Keramisten. Zij exposeert haar werk geregeld in galeries, beeldentuinen en tijdens keramiekmanifestaties.

 


Meer informatie: www.cobybrinkers.nl

 


 


 
 
Volgende Expositie  

 

 

   

Tijdens de feestdagen zijn er geen exposities. Half januari is de eerstvolgende expositie van Judith van Es ( keramiek) en Eveline van Rooy (schilderijen).