Galerie Serruys

 
 

Tentoonstelling

HETTY LOOMAN en ACHILLE

 

 

 


Van 8 juni t/m 20 juli 2008 toont Galerie Serruys werk van Hetty Looman en Achille

De expositie zal zondag 8 juni a.s. feestelijk worden geopend in aanwezigheid van de kunstenaars. 
 
 

 

   ACHILLE

Achille beheerst verschillende technieken om te bereiken wat hij wil: olieverf, aquarel, gouache, lithografie, etsen of zeefdrukken. Gebruikmakend van de verschillende soorten technieken, schept hij in elk werk een bijzondere sfeer van rust, evenwicht en harmonie. Er is iets in zijn werk dat herinnert aan het Aziatische landschap en oosterse mystiek. De rust wordt ook bereikt door de groepering van de vormen binnen het beeldvlak en het gebruik van het materiaal, direct en transparant.

Côte d'Albatre


 
 
 

 

   

Achille, Gent 1938) heeft gestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij is lid van verschillende internationale kunstenaarsverenigingen en heeft verschillende internationale prijzen gewonnen. Hij exposeert veel in Frankrijk en in Nederland.

 

 

Molen

 

 

 

 


 
 
  

 

 

HETTY LOOMAN

De mens in al z’n verscheidenheid is het uitgangspunt van de tentoonstelling van de kleinplastieken van Hetty Looman. Mensen zijn steeds weer verrassend. Mens en natuur figureren in een onuitputtelijke bron van ideeën door de geweldige diversiteit aan emoties, uitdrukkingen en vormen. Een boeiend gezicht, een speciale blik, een karakteristieke beweging, een opvallende houding zorgen voor de inspiratie om aan een werkstuk te beginnen. De figuren op de tentoonstelling zijn schetsen en notities van zulke momenten. Opgelost in klei en boetseerwas, vormgegeven en daarmee vertaald naar een nieuw moment van herkenning. De plastieken fungeren voor de kunstenaar zelf als notities van een herinnering aan wat is gezien.

 

Portret van een meisje

 
 
 
 

 

   

Hetty Looman ,Den Haag 1953, kreeg les aan de Koninklijke Academie in Den Haag en de Rijksacademie in Amsterdam. In haar monumentale werk gebruikt zij als materiaal ijzer en industriële was in installaties die vooral betrekking hebben en reageren op de omgeving van het kunstwerk. Vaak zijn deze installaties kortstondig.

 

Toeschouwer in jlaba

 

 

 

 


 
 
Volgende Expositie in
Galerie Serruys
 

 

   

 

De volgende expositie in Galerie Serruys is met werk van

 

TON GOED

 

Hij toont van 27 juli t/m 31 augustus 2008 schilderijen en objecten.

Hiernaast Object nummer 7

 

 


 
Galerie Oostvogel  

 

 

   

Galerie Serruys verzorgt vanaf januari 2008 ook de exposities in Galerie Oostvogel, gevestigd in het Verpleeghuis Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1,
3078 KA Rotterdam

 


 
 
 

 

   

In Galerie Oostvogel is van 11 mei t/m 29 juni 2008 werk te zien van:

Elise Kloppert (ruimtelijke vormen van papier) en

André Oosthoek (schilderijen)

Hiernaast een van de constructivistische studies van de hand van Andé Oosthoek.

 

 

 


 
 
 

 

   

hand hoort hoofd ……

Onder deze titel presenteert Galerie Oostvogel van 4 juli tot en met 17 augustus 2008 werk van kunstenaars die werken in het atelier de Hoekmaat in Rotterdam Charlois.

Hiernaast een werk van Marion Koffy.

De expositie wordt feestelijk geopend op vrijdag 4 juli om 14.00 uur a.s.