Korte inleiding galerie Serruys

Galerie Serruys is gevestigd in het restaurant van Laurens Antonius Binnenweg, een fraai en modern verpleeghuis in het hartje van Rotterdam.

De galerie dankt haar naam aan mevrouw Antoinette Serruys de Bruijn, de voorzitter van de groep rijke Rooms Katholieke dames die midden negentiende eeuw aan de toen nog landelijke Nieuwe Binnenweg een huis voor ´ongeneesbare zieken en blinden´ heeft opgericht. Op dezelfde plaats staat nu het nieuwe Laurens Antonius.

Sinds 1987 is galerie Serruys actief en wordt er elke zes weken een nieuwe tentoonstelling ingericht. Elke nieuwe expositie maakt de tongen los van cliënten, bezoekers, medewerkers en voorbijgangers. Met de beleving, de ontroering en de opwinding wordt elke keer weer de stad in het verpleeghuis gebracht en kan de stad kennis maken met het verpleeghuis.

Galerie Serruys is ruim opgezet inclusief vitrine. Er is ruimte voor twee- en driedimensionaal werk. In de exposities wordt zeer divers werk getoond, van ets tot aquarel, van olieverf tot fotografie en van keramiek tot kleine bronzen. Soms spraakmakend, soms niet. Maar altijd kunst van kwalitatief hoog niveau.

Omdat de kunstenaars geen kosten in rekening wordt gebracht voor het exposeren en bij de verkoop, kunnen de prijzen van de werken voor bezoekers aantrekkelijk gehouden worden.

De galerie is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Galerie Serruys
Nieuwe Binnenweg 33
3014 GC Rotterdam

EXPOSITIES

Gregoir Donker

De in 1978 in Rotterdam geboren en getogen Gregoir Donker heeft eind jaren negentig een opleiding aan de Willem de Kooning genoten. Zijn passie voor beeldhouwen ontstond echter al op een zeer jonge leeftijd toen hij mee keek over de schouder van zijn vader, beeldhouwer Robbert Jan Donker. Dit resulteerde in een eerste bronzen beeld…

Lees meer

Jan van der Ploeg

‘KLEURRIJKE ROTTERDAMMERS’ Portretfoto’s van stadsfotograaf Jan van der Ploeg van 28 september t/m 8 november 2017 . In zijn serie ‘kleurrijke Rotterdammers’ is Jan van der Ploeg op zoek naar originele mensen die niet in de massa opgaan. Vaak gaat dit samen met teksten op T-shirts, tassen en tatoeages waarmee de zogenaamde ‘gemerkte’ mens naar buiten…

Lees meer

VERWACHT

Margo Ramp

van 9 november t/m 14 december Margo Ramp – Met de Tijd Mee Margo Ramp, geboren en getogen zoals ze dat zo mooi noemen, in Boskoop, het dorp van de vele boomkwekerijen. Ze houdt van het leven, en één van haar favoriete bezigheden is reizen. Ze vindt het heerlijk om de cultuur van het land op te…

Lees meer