Korte inleiding galerie Serruys

Galerie Serruys is gevestigd in het restaurant van Laurens Antonius Binnenweg, een fraai en modern verpleeghuis in het hartje van Rotterdam.

De galerie dankt haar naam aan mevrouw Antoinette Serruys de Bruijn, de voorzitter van de groep rijke Rooms Katholieke dames die midden negentiende eeuw aan de toen nog landelijke Nieuwe Binnenweg een huis voor ´ongeneesbare zieken en blinden´ heeft opgericht. Op dezelfde plaats staat nu het nieuwe Laurens Antonius.

Sinds 1987 is galerie Serruys actief en wordt er elke zes weken een nieuwe tentoonstelling ingericht. Elke nieuwe expositie maakt de tongen los van cliënten, bezoekers, medewerkers en voorbijgangers. Met de beleving, de ontroering en de opwinding wordt elke keer weer de stad in het verpleeghuis gebracht en kan de stad kennis maken met het verpleeghuis.

Galerie Serruys is ruim opgezet inclusief vitrine. Er is ruimte voor twee- en driedimensionaal werk. In de exposities wordt zeer divers werk getoond, van ets tot aquarel, van olieverf tot fotografie en van keramiek tot kleine bronzen. Soms spraakmakend, soms niet. Maar altijd kunst van kwalitatief hoog niveau.

Omdat de kunstenaars geen kosten in rekening wordt gebracht voor het exposeren en bij de verkoop, kunnen de prijzen van de werken voor bezoekers aantrekkelijk gehouden worden.

De galerie is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Galerie Serruys
Nieuwe Binnenweg 33
3014 GC Rotterdam

EXPOSITIES

Cornelie Paul

Cornelie Paul vindt de inspiratie voor haar schilderijen en tekeningen in haar directe omgeving. Zij schildert en tekent veelal buiten met gevoel voor vorm en kleur. Het kleine kan haar inspireren. Het gewone wordt bijzonder. Ze gaat uit van het waarneembare. De beleving van het onderwerp is voor haar heel belangrijk. Ze exposeert regelmatig haar werk…

Lees meer

VERWACHT

Stephan Koopmans

Tekenen is voor Stephan Koopmans (1953) altijd een uitlaatklep geweest, als kind al zat hij dagelijks te tekenen en te kleuren. Een studie geschiedenis en een baan als leraar verdrongen potloden en viltstiften, maar aan het begin van de jaren negentig klopten vorm en kleur weer op zijn deur en ontdekte hij bij Open Ateliers/SKVR…

Lees meer

Marlies van den Broek

Een paar jaar geleden heeft Marlies van den Broek Paverpol ontdekt. Paverpol is een textiel verharder en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is een soort lijm waar je textiel in doopt en als het is opgedroogd wordt het hard. Van een oud t-shirt kan je zo een leuk tuinbeeld maken. Het is buitenbestendig en kan…

Lees meer